Udrea rămâne pe baricade

| 28 mai, 2014

Prezența unor politicieni pe diverse rețele de socializare a fost, poate, cel mai bun indicator al maturității acestora. Cei care aveau nu numai capul pe umeri ci și ceva în el, au profitat de aceste rețele pentru a-și face PR-ul, pentru a-și umaniza imaginea și a mai adăuga puncte la capitalul de simpatie populară.

Restul, cum i-a tăiat mintea: unii au considerat rețelele respective un înlocuitor perfect al mass media (cât de fals!), alții s-au rătăcit fără speranță în decor, amestecând totul într-un ghiveci de impresii personale, comunicate semioficiale și replici politice. Dar cei mai grav sunt atinși aceia care publică pe Facebook strategii și declarații de intenții – în exclusivitate! Din pricina acestora revista presei nu mai începe ca odinioară, la agențiile de știri sau pe portalurile marilor agregatoare ci printre știri de cancan și pisicuțe, printre diverși și diverse care-și comunică în devălmășie statusul conjugal și fotografii cu ce-au mâncat ieri la prânz, în oraș.

În aceste condiții, o știre încă fierbinte comută în ciuruc de presă mondenă în doi timpi și trei mișcări, iar politicienii nu se mai obosesc cu dezmințiri sau precizări ci șterg direct postarea inițială.

Imaginați-vă cum va face un jurnalist referire peste doi ani să zicem la o declarație de intenții care a schimbat cursul lucrurilor, dar care declarație s-a pierdut undeva prin zarzavatul menționat, laolaltă cu pisicuțe, mărturisiri de amor și dedicații muzicale de pe Youtube. Sunt însă și politicieni de factură nouă, modernă, tinerească (nu numai vestimentar, să fie clar!) cărora li se potrivește mănușă această zonă prolixă și plină de inedit. Elena Udrea de pildă, care n-are nicio problemă de adaptare - dar niciuna – și care dimineața postează una, la prânz se contrazice singură iar seara le face uitate pe amândouă. Cum era și de așteptat, ce loc mai bun decât Facebook pentru ca blonda președintelui să-și rumege pe îndelete concluziile celor 6 procente fatidice, obținute la europarlamentare. Să te consideri imediat sub Băsescu doar ca să afli, cu surprindere, că de fapt ești sub Diaconu, este un șoc cât se poate de considerabil. Așa se face că purtătoarea de poșetă a PMP s- a apucat să comită declarații de intenții în exclusivitate, să rămână carevasăzică pentru posteritate, imortalizate în marmura de facebook. Ce zice Udrea dimineața? Cică dreapta e pa, n-are nicio șansă. Ei, o fi Facebook, dar nici chiar așa de cordial, neprotocolar...

"Eu cred ca partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu pana la alegerile din toamna. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor si prea slabe caracterele pentru a le depasi, fie si in ideea mareata de a invinge PSD-ul la prezidentiale. In plus, incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublata de frustrarile si parti pris-urile jurnalistilor si analistilor de dreapta, care fac exact ce critica la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi si in jurul cui vrem noi. De aceea, ca unul dintre foarte putinii care chiar au incercat concret si incearca si acum sa realizeze o coalitie a fortelor anti PSD, va spun ca nu mai cred ca este posibil. Poate o intelegere punctuala pentru turul doi al prezidentialelor. Merge si asa, pana la urma, dar macar hai sa vedem fiecare barna din ochiul propriu inainte de a vedea paiul din ochiul celulilalt (sic!)!"




Și după ce a obosit comparându-și caracterul său puternic cu cel slab, al celorlalți, dar mai ales după un foarte probabil telefon de la palat, prin care i s-a cerut imperios să lase rațiunea și defetismul și să-și bage mințile în cap, amatoarea de sporturi extreme a PMP a rectificat opinia după cum urmează:




Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe (sic!) din ce partid face parte.
Dar având în vedere momentul de faţă şi câteva discuţii care deja au fost purtate, eu cred că partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu până la alegerile din toamnă. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor şi prea slabe caracterele pentru a le depăşi, fie şi în ideea măreaţă de a învinge PSD-ul la prezidenţiale. În plus, incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublată de frustrările şi parti pris-urile jurnaliştilor şi analiştilor de dreapta, care fac exact ce critică la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi şi în jurul cui vrem noi. De aceea, ca unul dintre foarte puţinii care chiar au încercat concret şi încearcă şi acum să realizeze o coaliţie a forţelor anti PSD, vă spun că nu mai cred că este posibil. Poate o înţelegere punctuală pentru turul doi al prezidenţialelor. Merge şi aşa, până la urmă, dar măcar hai să vedem fiecare bârna din ochiul propriu înainte de a vedea paiul din ochiul celulilalt (double sic!) !




Ce poate posteritatea să rețină din succesiunea celor două mesaje foarte importante pentru țară, dincolo de dificultățile evidente pe care le presupune cuvântul ”celuilalt” pentru distinsul politician?

Păi, este simplu. Elena Udrea, ca urmașă a lui Traian, ne comunică cifrat că din bătălia cumplită cu rațiunea, președintele a ieșit câștigător. Acolo sus, la palat, cineva a renunțat să mai tragă concluziile ingrate ale unei înfrângeri umilitoare. Câinii latră, caravana populară îi dă bice înainte! Unde? Vorba poetului: din greșeală în greșeală, spre victoria finală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ