Boris Nemțov va fi înmormântat, astăzi, într-un cimitir de la periferia Moscovei

| 03 mar, 08:38

Boris Nemţov, asasinat săptămâna trecută în apropiere de Kremlin, va fi înmormântat, astăzi, într-un cimitir de la periferia Moscovei.

Înainte de funeralii, va fi organizată o slujbă memorială la sediul Centrului Saharov din Moscova, o organizaţie non-guvernamentală pentru drepturile omului.

De la funeralii vor lipsi preşedintele Senatului polonez şi opozantul rus Aleksei Navalnîi, cărora oficialii ruşi le-au interzis să ia parte la ceremonie.

Principalul martor al crimei, iubita politicianului, spune, în primul său interviu, că nu-i poate ajuta pe anchetatori cu prea multe date pentru că nu a văzut mai nimic din ce s-a întâmplat.

În plus, presa a scris că multe dintre camerele de supraveghere din zonă nu funcţionau în noaptea crimei deoarece, tocmai atunci, fuseseră dezactivate pentru reparaţii.

Iubita lui Boris Nemţov, Anna Duriţkaia, era împreună cu politicianul în momentul în care acesta a fost ucis, vineri seara, pe un pod din apropierea Kremlinului.

Tânăra spune că a fost chestionată întreaga noapte, dar nu i-a putut ajuta prea mult pe anchetatori pentru că totul s-a întâmplat atât de repede încât nu îşi aduce aminte mare lucru. Tot ce a reţinut este că asasinul a venit din spatele lor, a tras mai multe focuri de armă, iar apoi a fugit.

„Când m-am întors, am văzut o maşină deschisă la culoare, dar nu am reuşit să văd nici marca maşinii, nici numerele de înmatriculare”, a spus Anna Duriţkaia, iubita lui Boris Nemţov.

În primul interviu pe care l-a acordat unei televiziuni ruse, Anna Duriţkaia mărturiseşte că este încă în stare de şoc şi nu reuşeşte să-şi scoată din minte clipele prin care a trecut în momentul asasinării prietenului ei.

Citeşte şi: FT: Ce câștigă Putin din asasinarea lui Nemțov

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ