Cele mai mari branduri produc în România. Obama şi Medvedev poartă haine de la Botoşani

| 04 dec, 2013

Cele mai cunoscute branduri din lume produc o parte din hainele lor în România. Firmele româneşti din oraşe precum Vrancea, Botoşani sau Bucureşti produc haine pentru marile companii şi branduri din lume. Astfel, ajung să fie purtate de personalităţi precum Barack Obama sau Dimitri Medvedev.

Companii textile sau de încălţăminte, de la Benetton în Iaşi, la Armani în Botoşani sau Levis în Vaslui, ţara noastră produce produse variate şi de mare rang pentru mulţi dintre marii jucători comerciali.

Industria textilă este cam singura din Vrancea care a rezistat vremurilor, deşi criza şi-a pus amprenta asupra multor investitori din acest sector. Majoritatea patronilor lucrează în sistem lohn, practic executând manoperele produselor, cunoscut fiind faptul că forţa de muncă extrem de ieftină din ţara noastră reprezintă principala monedă de schimb în relaţiile cu firmele mari din occident.

Botoşani: haine de mii de euro pentru Armani, Louis Vuitton sau Pierre Cardin Costurile de producţie extrem de mici explică şi venirea unor branduri ca Armani şi în Botoşani. Armani, Esprit, Brax, Louis Vuitton sau Pierre Cardin sunt câteva dintre cele mai importante branduri ale industriei textile de lux. Însă, majoritatea personalităţilor sau a oamenilor cu dare de mână din Europa şi America nu ştiu că ţinutele de mii de euro pe care le îmbracă sunt confecţionate în judeţul Botoşani din România.

De aproape 20 de ani confecţionerii din Botoşani fac haine de export, pentru mari branduri din Germania, Italia, Canada sau Statele Unite ale Americii.

Bucureşti: Armani, Hugo Boss, Versace, Boggi, Patrizia Pepe, Ted Baker, Stefanel sau H&M.

În atelierele lui Alexandru Ciucu, de la celebra fabrică APACA, se scrie istorie şi în zilele noastre în domeniul confecţiilor, scrie adevărul.ro. Branduri internaţionale precum Giorgio Armani, Hugo Boss, Versace, Boggi, Patrizia Pepe, YSL, Ted Baker, Stefanel sau H&M au apelat la România pentru manopera articolelor vestimentare. Hainele confecţionate în Bucureşti poartă emblema acestor branduri şi sunt purtate de personalităţi din toată lumea. Firme din Alba, parteneri de afaceri cu Jaguar, Aston Martin, Benetton sau Viking.

Câteva firme private din Alba lucrează pentru companii renumite de pe plan mondial. Genţi de voiaj pentru Jaguar sau Aston Martin, jachete pentru Benetton şi Moncler, papuci pentru Viking şi Dolomite sunt câteva dintre exemplele care demonstrează capacitatea unor companii din judeţ. Firma care lucrează cu unele dintre cele mai mari branduri mondiale este Rapel SA Răhău, producător traditional de produse din piele.

Tag-uri: blugi, Botoşani, brand, haine
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mai, 2014
Mihai
Obama si hainele mele romanesti
I-ai verificat pe Barack Obama sau Dimitri Medvedev ce branduri de haine poarta ? Ai uitat sa ii amintesti si pe ceilati presedinti si prim-ministri din lume ... pentru ca toti se imbraca cu haine facute in Romania ? Chiar eu le-am trimis cate un pachet celor doi, lenjeria mea intima care s-a rupt de atata purtat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ