Brokerul Cristian Sima: Dimitrie Sturdza a inventat o bursă de studii în străinătate doar pentru Mihnea Năstase

| 19 ian, 11:07

Acuzații bombă la adresa lui Adrian Năstase. Brokerul Cristian Sima povesteşte că unul din personajele cheie din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, prinţul Dimitrie Sturdza, i-ar fi plătit studiile în străinătate lui Mihnea Năstase, fiul cel mic al fostului premier.

Sima îl acuză pe Năstase şi că ar fi primit un tablou drept mită în afacerea recondiţionării avioanelor MIG. 

Cristian Sima spune că Dimitrie Sturdza este cheia dosarului retrocedărilor ilegale de păduri. Brokerul, care locuieşte acum în Elveţia, a vorbit despre legăturile omului de afaceri cu fostul premier Adrian Năstase.

„În 2007, prințul Sturdza inventa o bursă de studii pentru un copil român care să studieze la liceul Aplinum, de aici. Taxa la liceu pe un an, 80.000 de franci elvețieni. Bursa o câștiga Mihnea Năstase, care studiază aici, din 2007-2011. Bursa a fost apoi desființată, a avut un singur beneficiar. Încă îmi povestesc colegi și fostul director cum venea tata Adrian să bată cu pumnul în masă la ei, obișnuit ca la București, ori de câte ori Mihnea nu avea notele dorite. La sfârșit, Mihnea nu a putut să meargă la Cambridge, unde dorea tata și tata Adrian a făcut un scandal monstru în liceu. Familia Sturdza, cetățeni elvețieni, este profund implicată în toate retrocedările din România, sub directa coordonare a guzganului rozaliu”, a scris Sima pe Facebook

Brokerul a vorbit şi despre o altă afacere dubioasă în care ar fi fost implicat Adrian Năstase. Sima îl acuză pe fostul premier că ar fi primit un tablou în afacerea recondiţionării avioanelor MIG.

„Șpaga a fost și un tablou de Modigliani, cumpărat de la Sotheby's și care deși atârnă la Cornu, are toate actele la un stomatolog israelian care a intermediat afacerea, omul cu primul Rolls din București. Acele acte reprezintă un șantaj perpetuu, asta dacă nu cumva a ars tabloul”, a mai dezvăluit Cristian Sima. 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ