Bucureştenii vor primi 1.000 euro pentru donarea de plasmă pentru pacienţii bolnavi de coronavirus

| 13 aug, 13:49

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de joi, programul prin care bucureştenii care donează plasmă pentru bolnavii de coronavirus vor primi suma de 1.000 de euro.

Programul "Donează plasmă, Salvează Viaţă" a fost aprobat cu 33 de voturi pentru (PSD-ALDE, PMP), 5 voturi împotrivă şi 7 abţineri (USR şi PNL).

"Este un proiect dedicat pacienţilor infectaţi cu Covid-19, care au nevoie urgentă de transfuzii cu plasmă de la pacienţii vindecaţi, care au dezvoltat anticorpi. (...) România se confruntă, de ani buni, cu o criză permanentă de sânge şi plasmă. Operaţii foarte grele erau amânate şi înainte de pandemie din cauza lipsei sângelui şi a plasmei necesare. (...) Din acest motiv, ca şi alte state europene, am decis să acordăm un stimulent financiar în valoare de aproximativ 1.000 de euro, echivalent în lei, sub formă de tichete, prin care oamenii care donează îşi pot achiziţiona mancare şi vitamine pentru revigorarea organismului", a declarat primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, la începutul şedinţei.

Raed Arafat: Ne temem să nu ajungem în scenariul în care să alegem între bolnavi pe cine să intubăm

Programul se adresează unui număr de 500 de beneficiari cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Municipiul Bucureşti, obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect.

Bugetul proiectului este de 2,4 milioane de lei, iar proiectul se va derula pe parcursul anului 2020 (cu posibilitate de prelungire), în baza unui regulament care va fi elaborat în termen de 10 zile de la aprobarea programului.

BILANŢ CORONAVIRUS 13 AUGUST: Record absolut de infectări zilnice - 1.454 de noi îmbolnăviri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ