Cabinetul Ponta 3 a fost definitivat. Surpriză la Finanțe: Ioana Petrescu

| 03 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a anunțat că PSD, UNPR, PC, UDMR, grupul minorităților și grupul parlamentar PPDD va susține în Parlament Cabinetul Ponta 3. Prima ședință de guvern în noua formulă va fi miercuri, după ce Parlamentul va vota marți în plen noile propuneri.

Premierul Victor Ponta a anunțat că programul politic pe care îl va urma noul executiv este același din 2012. UDMR se alătură acestui program politic, iar direcțiile sunt clar stabilite.  Structura este aproape identica cu cea din 2012, dar va disparea functia de vicepremier fara portofoliu, a declarat premierul.

Guvernul Ponta 3

Vicepremieri:  Liviu Dragnea - Min. Dezvoltarii, Gabirel Oprea - Ministerul de Interne, Daniel Constantin - Agricultura, Kelemen Hunor - Cultura

Ministerul de Externe - Titus Corlatean

Aparare- Mircea Dusa

Justitie - Cazanciuc

Mediu - Attila Korodi

Economie - Constantin Nita

Sanatate - Nicolae Baniciou

Educatie - Remus Procopie

Munca - Rovana Plumb

Fonduri europene - Eugen Teodorovici

Transporturi - Dan Sova

Buget - Liviu Voinea

Cercetare- Mihnea Costoiu

Ape si Paduri - Doina Pana

Relatia cu Parlamentul - Eugen Nicolicea

Ministerul de Finante - Ioana Petrescu, 34 de ani, doctor masternad economie la Harvard, fost consilier pe probleme fiscale ale premierului.

Energie, ministru delegat - Razvan Nicolescu, 36 de ani, vicepresedintele consiliului de supraveghere al agentiei europene de reglementare in Energie.

Ministrul delegat pentru IMM si turism , Florin Jianu, 38 de ani, presedintele Uniunii Europene a Tinerilor Intreprinzatori, membru al Consiliului Economic si Social.

Ministrul Tineretului si Sportului - Gabriela Szabo, 38 de ani,

Ministerul Societatii Informationale, propus de PC, Alexandru Razvan Cotovelea,

Ministrul pentru dialog social -  Aurelia Cristea, deputat PSD

Ministrul pentru romanii de pretutindeni - Bogdan Stanoevici.

 

Cele mai importante declarații ale premierului:

- Daca va exista oportunitatea de a se reface  USL - cred că  este de departe cea mai buna varianta de guvernare pentru Romania.

- Obiectivul principal al votului pe care il cer e legat de stabilitatea politica, pana la alegerile parlamentare din 2016, este o stabilitate de care Romania are nevoie, in conditiile in care in  2014 vor fi doua randuri de alegeri si cand la granita Romaniei exista focare clare de instabilitate.

- Vreau sa asigur solidaritatea actului de guvernare, extrem de importanta, vreau ca nimeni sa nu mai fie si la guvernare si in opozitie.

-Toate partidele care sustin guvernul trebuie sa participe la luarea deciziilor dupa care sa fie solidare cu ele.

Daca PNL ar reveni la guvernare?

"In 5 minute sunt gata sa refacem USL, eu cred ca e cea mai buna formula de guvernare pe care Romania o poate avea. Nu se pune problema sa-i dam pe ceilalti afara din guvern, ci ca UDMR sa fie prezent cu doua ministere" - Victor Ponta.

Despre colaborarea cu UDMR

"Nu s-a pus problema sa facem unviersitate maghiara la Tg Mures, cu steaguri secuiesti, nu exista asa ceva. Daca cititi atent, e vorba de un acord intre profesorii romani si maghiari de la Universitate, pe care incet incet am si inceput sa il punem in practica", a conchis premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ