Ponta: Președintele nu poate contesta la CCR hotărâri ale Parlamentului

| 03 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că președintele Traian Băsescu nu poate contesta la Curtea Constituțională a României hotărârea Parlamentului de a învesti Cabinet Ponta 3.

"Domnul președinte Băsescu, din fericire, ceea ce spune nu are cum să facă. Președintele României nu poate contesta, conform legii, Hotărârile Parlamentului. Cei care pot să o facă sunt președinții celor două Camere. (...) Cel puțin din punct de vedere legal și constituțional, lucrurile sunt foarte clare. Programul Guvernului nu se schimbă, primul punct al acordului cu UDMR este foarte clar — însușirea programului din 2012. Președintele țării nu are voie să încalce o Hotărâre a Parlamentului", a spus Ponta.

El a adăugat că apreciază gestul fostului său coleg de alianță, președintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, care a anunțat că nu va contesta la CCR decizia de învestire a noului Guvern.

"Am apreciat foarte mult eleganța și, până la urmă, corectitudinea domnului Antonescu, care, indiferent de faptul că PNL nu mai este în echipa guvernamentală, a anunțat foarte clar că nu intră în acest joc iresponsabil al președintelui Băsescu, nu va sesiza CCR. La fel, cu siguranță, nu o va face nici domnul Zgonea. Toate aceste declarații politice nu fac decât, pe de o parte, să mărească sentimentul de instabilitate și de insecuritate în România, dar și să ne confirme că domnul președinte se gândește întotdeauna doar la interesul propriu și niciodată, sau foarte rar, la România", a completat premierul.

Primul-ministru a accentuat că programul politic al Guvernului nu va suferi modificări prin cooptarea la guvernare a UDMR.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mar, 2014
Ion
Ponta ne vinde pentru putere pentru el.
Nu a facut nimic de cand e la putere. Si a avut supermajoritate!
Si acum face orice pentru unguri, poate le face si o tara a lor autonoma/independenta/alta tara, numai ca sa para desteptul Romaniei, dar de fapt ca e pur si simplu un slab de tot... Apropo, din cei 70000000000000000 de votanti ai USL, cati sunt acum ai PSD-ului? 0,1 sau 1, 2, hai 3?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ