Cabinetul Ponta va decreta miercuri, 26 iunie, zi de doliu naţional

| 25 iun, 2013

Executivul se va întruni marţi în şedinţă, urmând să propună ca miercuri să fie decretată zi de doliu naţional în memoria celor 18 români care şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Muntenegru.

'Vom avea o nouă şedinţă, de data aceasta formală, a Cabinetului (după una informală luni - n.r.) şi, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile legale, vom propune ca miercuri să fie declarată zi de doliu naţional în memoria persoanelor care au decedat, în sprijinul şi în semn de respect pentru familiile acestora şi pentru a arăta că o mare tragedie poate să consolideze un sentiment de solidaritate în societatea românească, un sentiment de care atunci când apar asemenea tragedii, avem totuşi foarte mare nevoie', a afirmat luni premierul Victor Ponta, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a condus celula de criză constituită după accidentul din Muntenegru.

Trupurile celor 18 români care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier din Muntenegru vor fi transportate marţi de la Podgorica la Bucureşti. De asemenea, în ţară vor fi aduşi o parte dintre cei 29 de răniţi.

Două aeronave dotate cu echipamente medicale performante şi personal medical au decolat, marţi dimineaţa, de la Baza 90 din Capitală, cu destinaţia Muntenegru.

Cele două aeronave ar urma să aducă în ţară persoanele rănite în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru.

Peste 20 de persoane - medici şi asistente - se află în cele două avioane care au plecat spre Podgorica pentru a prelua dintre răniţii în accidentul rutier petrecut în Muntenegru.

Al treilea avion este deja în Muntenegru şi 'va fi folosit pentru transferul celor care au murit', transfer care se va face în funcţie de cât de repede sunt gata procedurile de identificare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ