CAFEAUA VIITORULUI: o singură ceaşcă cu efect pe tot parcursul zilei, cafeina fiind eliberată progresiv

| 17 dec, 12:20

Dacă firma Nestle îşi ţine promisiunea de a produce o cafea "cu difuzare lentă", care să elibereze cafeina pe tot parcursul zilei, amatorii de cafea care nu se pot trezi şi nu pot funcţiona fără licoarea brună cu efect energizant au de ce să fie bucuroşi, scrie Agerpres.

Magia cafelei - sau dependenţa de cafeină - face parte din ritualul multora care, ajunşi la birou, la ora 11 sau după prânz beau mai multe ceşti de cafea pe zi, ca şi când capacitatea de a sta treaz şi concentrat ar depinde numai de acest lucru, scrie 7sur7.be. 

Acest obicei ce are ca efecte nedorite îngălbenirea dinţilor şi o respiraţie nu prea plăcută ar putea dispărea dacă se dă crezare cercetătorilor de la Şcoala Politehnică din Lausanne şi Universitatea din Zurich care, în colaborare cu grupul Nestle, lucrează la dezvoltarea unei cafele de nouă generaţie apte să furnizeze într-o singură ceaşcă, băută dimineaţa, cafeina "necesară" întregii zile. 

Oamenii de ştiinţă ar lucra în prezent la nişte "cubozomi", alcătuiţi din "molecule de lipide şi apă" ce "imită structurile naturale ale organismului". Cubozomii de cafeină acţionează ca nişte micro-ceşti de cafea, care se rup de-a lungul orelor, furnizând cafeina în doze controlate şi în momente prestabilite. Idee futuristă şi oarecum îngrijorătoare, acest proiect al celei mai mari firme de produse alimentare din lume ca venituri este un mod de a face primii paşi în cercetarea asupra unor produse cu potenţial în viitor, arată un purtător de cuvânt al Nestle. 

Până să apară cafeaua viitorului există şi alte metode de a evita starea de moleşeală datorată lipsei de cafeină: prima ceaşcă de cafea trebuie consumată la începutul programului de serviciu, şi nu la trezire, a doua este bine să fie băută după masa de prânz, iar a treia, cu puţin înaintea terminării zilei de lucru. Nu este recomandabil să se abuzeze de cafeină deoarece, cu cât se consumă mai multă, cu atât corpul se va obişnui cu ea şi va cere mai multă. Trei ceşti pe zi par suficiente pentru a evita creşterea dependenţei. Nu este indicat nici zahăr în cafea, acesta fiind trecător, iar senzaţia de lipsă de zahăr care urmează face să crească senzaţia de oboseală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ