SECRETUL celei mai BUNE cești de cafea. CUM trebuie servită

| 17 mai, 10:16

Daca ciocolata calda are un gust mai bun intr-o ceasca portocalie, cafeaua are un gust mai buna daca este servita intr-o ceasca alba. Cel putin asta zic oamenii de stiinta, care analizeaza legaturile dintre culori si gusturi.

Nu-ti place gustul cafelei tale? Potrivit cercetatorilor, culoarea cestii in care o servesti poate sa faca diferenta intre o cafea proasta si una exceptionala. Un studiu realizat in Australia a analizat gustul cafelei in 3 culori de cesti: una alba, una albastra si una transparenta. Rezultatul?

Culoarea cestii are un impact mare asupra perceptiei gustului. Ceasca alba a fost asociata cu un gust mai intens al cafelei, spre deosebire de cea transparenta, care a primit cele mai putine puncte.

Culoarea nu este singura care influenteaza gustul alimentelor - oamenii de stiinta au facut o legatura si intre muzica si experientele gustative.

"Cafeaua creste capacitatea de memorare si concentrare, imbunatateste performantele fizice si rezistenta la efort, creste tonusul organismului si ne face mai 'destepti'", a dezvaluit Mihaela Bilic.

Citește și: Aviz iubitorilor de cafea! De ce este bine sa adaugi NUCŞOARĂ in cafea

Exista dovezi clare: o cafea imbunatateste atat performanta mentala, cat si pe cea fizica. In plus, contrar mitului, un consum moderat de cafea nu declanseaza in organism un mecanism de instalare a dependentei.

Cafeina nu este insa doar un stimulent pentru creier, ci pentru toate sistemele metabolice:

"Consumul de cafea solubila, ca de altfel orice alt tip de cafea naturala, este un obicei sanatos cu beneficii asupra organismului atunci cand aceasta este preparata conform recomandarilor - doua lingurite de cafea solubila la 150 de mililitri apa", a spus dr. Serban Damian.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ