Ce se întâmplă dacă pui UNT în CAFEA? Un efect senzaţional la care nu te-ai fi aşteptat

| 23 sep, 2014

Cafea cu unt - ultima modă în materie de nutriţie vine de peste ocean si are deja numeroşi fani, atât pe Wall Steet, cât şi în Silicon Valley, universul tehnologic la această oră. Inventatorul reţetei, Dave Asprey, a numit-o "bulletproof" - cafea antiglonţ. Iată de ce a ales această denumire.

Cafeaua combinată cu unt te-ar menţine în formă întreaga zi şi te-ar ajuta să eviţi periculoasa senzaţie de foame din jurul orei 10-11 dimineaţa. Principiul acestei bauturi minune este simplu: cafeina te tine treaz, in timp ce grasimea iti asigura energia necesara toata dimineata. In versiunea originala "bulletproof coffee" contine cafea, unt si ulei de cocos sau de palmier. Aceste uleiuri sunt usor absorbite de organism. Untul neutralizeaza pofta de mancare, furnizandu-i creierului nutrimentele necesare pentru a functiona la capacitate maxima.

Citeşte şi: Ştiinţa confirmă: Cu cât bem mai multă cafea, cu atât vom trăi mai mult

Desigur nu este vorba despre orice cafea şi despre orice fel de unt. Untul trebuie să fie fără sare, iar cafeaua să aibă cât mai puţine toxine. Adică nu din cea pe care o găsim în mod obişnuit la supermarket sau la Starbuck’s. Ideal este sa folosesti cafea bio proaspat macina si unt natural, provenit de la animale hranite cu iarba.

Dave Asprey, creatorul noii reţete, explică: "Într-o cafea normală, cafeina îţi dă o senzaţie de energie la început, după care totul decade în letargie. Noua cafea conţine, pe lângă o cantitate extrem de redusă de toxine, o combinaţie de ulei de cocos şi de palmier care poate constitui sursa ta de energie pentru următoarele ore".

Obiceiul de a pune o bucăţică de unt în băutura de dimineaţă nu este nou. De secole, tibetanii beau ceai cu unt de iac. Lui David Aspey i-a venit ideea de a pune unt în cafea, după ce a băut în Tibet un astfel de ceai. Fiind obsedat de a trăi într-un mod sănătos şi de a face sport, a inventat aceasta combinaţie pentru cei care nu pot renunţa la cafea în favoarea ceaiului cu unt. Cât despre gust, tot el spune că este cel mai cremos "café latte" pe care l-ai băut vreodată. David Asprey si-a facut si un site pe care vinde ingredientele si instrumentele necesare fabricarii cafelei cu unt si are peste 3 milioane de fani.

Citeşte şi: Ce te trezește dimineața mai zdravăn decât cafeaua

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2014
miha
INFORMATII
LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ