Călin Popescu Tăriceanu: Audierile candidaților pentru Curtea Constituțională vor fi miercuri

| 10 feb, 13:48

Conducerea Senatului a fost sesizată de către Curtea Constituțională cu privire la vacantarea postului de judecător ca urmare a demisiei lui Toni Greblă, astfel că Biroul permanent a decis demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că audierile candidaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale vor avea loc, miercuri, în comisia juridică.

Citește și: Surse: Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD pentru CCR


"Ieri (luni — n.r.), la ședința Biroului permanent am luat în considerare adresa trimisă de Curtea Constituțională, prin care suntem înștiințați în mod oficial de demisia domnului Toni Greblă, judecător la CCR, și de vacantarea postului. Publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de demisie a domnului Greblă este în sarcina Curții Constituționale și a fost făcută deja. Noi am constatat vacantarea postului și am decis demararea procedurilor pentru numirea unui nou judecător la CCR. Miercuri va avea loc audierea la Comisia juridică și joi votul final", a precizat Tăriceanu, conform Agerpres.

El a adăugat că Biroul permanent al Senatului a fost sesizat și cu privire la solicitarea Parchetului General de încuviințare a arestării lui Toni Greblă, însă această solicitare a rămas "fără obiect" ca urmare a demisiei.

Citește și: Unul dintre cele mai vehiculate nume pentru CCR REFUZĂ numirea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ