Simona Maya Teodoriu este noul judecător al CCR

| 18 feb, 17:23

Simona Maya Teodoriu, propusă de PSD, a fost aleasă, miercuri, în plenul Senatului, în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Toni Greblă. PSD a reuşit astfel să se impună în plen, după ce, la Comisia Juridică, candidatul PNL, Mona-Lisa Neagoe, obţinuse cele mai multe voturi.

 

Senatorii au decis, în plen, prin vot secret cu buletine, că noul judecător al Curții Constituționale este Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD.

Aceasta a obţinut 87 de voturi, surclasând-o pe Mona-Lisa Neagoe, candidatul PNL care, cu o zi în urmă, primise cele mai multe voturi la Comisia juridică, scrie RomâniaTV.net.

Citeşte şi: Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD pentru CCR


Trei candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de judecător CCR: Mona-Lisa Neagoe (PNL), Simona Maya Teodoriu (PSD) şi Ruxandra Jipa (UNPR).

Senatorul UNPR Ruxandra Jipa a anunțat însă, în plen, că îşi retrage candidatura la solicitarea vicepremierului Gabriel Oprea, președintele UNPR.

"Voi vota în această zi pentru UNPR şi preşedintele partidului, Gabriel Oprea, preşedintele nostru, vice-prim-ministru. În această situaţie va trebui sa renunţaţi la buletinele care cuprind numele meu. Aşa am hotărât eu şi partidul din care fac parte şi preşedintele lui", a spus Jipa.

Simona Maya Teodoroiu ocupă funcţia secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ