Mona Lisa Neagoe îi va lua locul lui Toni Greblă la CCR. Cine este Mona Lisa Neagoe

| 17 feb, 13:17

Mona Lisa Neagoe a obtinut marti majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecator al Curtii Constitutionale (CCR), in urma demisiei lui Toni Greblă, dupa audierea celor trei candidati care s-au inscris in cursa pentru aceasta demnitate.

Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), propusa de PNL, a obtinut 6 voturi pentru si 4 voturi impotriva.

Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusa de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru si 6 impotriva. Totodata, senatorul FLORIN JIPA a obtinut 2 voturi pentru si 9 impotriva.

Presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, a precizat ca toate cele trei candidaturi vor fi inaintate plenului Senatului, care va stabili prin vot asupra viitorului membru al Curtii Constitutionale (CCR).

"Plenul este cel care face această alegere prin vot. Noi (Comisia juridică — n.r.) ne pronunțăm în primul rând asupra validității candidaturii din punct de vedere legal. (...) A apărut un oarece blocaj și dacă tot avem această ocazie, nu am fost sesizați, dar în hotărârea pe care o vom supune plenului vom propune și acest lucru la articolul 1, și anume constatarea vacantării acestui post", a spus acesta.

La ședință au participat toți cei 11 membri ai Comisie juridice, însă Boboc a precizat că senatoarea Florina Jipa, membră a Comisiei, care a candidat pentru funcția de judecător al CCR, nu a votat.

Potrivit vicepreședintelui social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, Senatul va supune la vot cele trei candidaturi pentru funcția de judecător al CCR, în ședința plenului de miercuri, la sesiunea de vot final, care va începe la ora 16,00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ