Gorghiu solicită PSD să susţină candidatul PNL pentru poziţia de judecător al Curţii Constituţionale

| 11 feb, 21:20

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că face un apel la PSD să susţină în Senat varianta liberalilor de candidat pentru poziţia de membru al Curţii Constituţionale în locul lui Toni Greblă, menţionând că propunerea PSD este ”văzută ca fiind una politică”.

”Am ajuns la concluzia că propunerea noastră este una extrem de potrivită, motiv pentru care ne gândim să le propunem celor de la PSD, care înseamnă majoritatea în Senatul României, conform scriptelor din acest moment să susţină un magistrat de carieră, o persoană care este departe de orice fel de suspiciune de afiliere politică şi să susţină profesionalizarea Curţii Constituţionale. Acest apel îl facem, este unul public, dacă PSD consideră că este oportun să susţină un om care reprezintă o profesie ce îşi are locul fără niciun fel de ezitare la Curtea Constituţională, m-aş bucura să aud acest lucru mâine, poimâine, chiar marţi, când vor fi audierile în Comisia juridică din Senat”, a declarat Gorghiu.

Ea a fost întrebată de ce consideră că PSD nu ar trebui să-şi susţină propria propunere, în persoana Simonei Maya Teodoroiu.

”Am tot respectul şi pentru doamna Teodoroiu, doar că este o candidatură văzută ca fiind una politică, nu neapărat tehnică, motiv pentru care cred că este mai sănătos pentru Curtea Constituţională să aibă un tehnician, un magistrat de carieră în componenţă”, a mai afirmat copreşedintele PNL.

Şedinţa Comisiei juridice în care urma să fie audiaţi candidaţii pentru funcţia de judecător la CC rămasă vacantă după demisia lui Toni Greblă, Simona Maya Teodoroiu şi Mona-Lisa Neagoe, a fost amânată miercuri din lipsă de cvorum.

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este propusă de PSD, iar judecătorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM este propusă de PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ