Prognoza meteo: Următoarele zile, marcate de temperaturi sub media perioadei

| 21 iul, 2013

Temperaturile scăzute din această perioadă se vor menţine vreme de câteva zile, după care vor reveni la normal, în media acestei perioade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În acest moment nu există avertizări meteo, ci se poate observa o răcire generală a temperaturilor.

Muntenia

Dacă ieri s-au atins temperaturi de peste 30 de grade, în intervalul 21 - 24 iulie va fi posibilă o scădere a temperaturilor, în medie de trei grade. După 25 iulie tendinţa de încălzire va determina creşterea temperaturilor spre medii ale maximelor de 30-31 de grade, vremea devenind călduroasă. ANM anticipă manifestări ale instabilităţii atmosferice pentru intervalul 21 - 24 iulie.

Banat

Până la mijlocul celei de-a doua săptămânii de prognoză valorile de temperatură vor avea mici variaţii, urmând ca din 25 iulie temperaturile să crească din nou şi să se apropie de mediile climatologice ale perioadei. O evoluţie asemănătoare vor avea şi valorile termice nocturne. În prima săptămână de prognoză probabilitate pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 iulie, dar ploile vor fi în general slabe cantitativ. Începând din data de 20 iulie, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala în fiecare zi şi vor fi posibile intervale în care ploile să fie mai însemnate cantitativ.

Crişana

Din data de 21 iulie valorile termice vor scădea uşor, până la medii de 25 de grade, iar din 25 iulie vremea se va încălzi din nou, uşor şi treptat, maximele termice urmând a se situa, spre sfărşitul intervalului, în jurul valorii de 29 de grade Celsius. Evoluţia regimului termic nocturn va fi similară. După 21 iulie, probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va rămâne ridicată în fiecare zi, iar în 20 – 21 iulie, respectiv 23 – 24 iulie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Transilvania

Vremea se răceşte cu aproximativ 3 grade şi un nou proces de încălzire va debuta în data de 25 iulie. Până pe 21 iulie mediile temperaturilor minime vor avea mici variaţii, iar din data de 22 iulie vor marca o scădere cu aproximativ 2 grade. Din data de 26 iulie se va resimţi o tendinţă de creştere uşoară a minimelor. După 20 iulie fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala local şi temporar până la sfârşitul intervalului de prognoză, fiind posibile cantităţi de apă mai însemnate în jurul datei de 21 iulie.

Maramureş

Începând din 20 iulie temperatura va scădea, astfel vremea va deveni răcoroasă, cu valori diurne de 22...24 de grade şi minime medii în jur de 12 grade. După data de 25 iulie, temperatura va creşte din nou, la valori termice diurne de 27...28 de grade şi minime de 14...15 grade. Din 20 iulie instabilitatea atmosferică se va accentua şi temporar se vor semnala averse, posibil însemnate cantitativ.

Moldova

Tendinţa, după data de 21 iulie, va fi de scădere a temperaturilor maxime spre medii în jurul valorii de 24 de grade. Din 25 iulie maximele vor creşte spre 27 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 14 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul intervalului şi în perioada 23...25 iulie. Averse, în general slabe, se vor semnala în primele două zile. În intervalul 20...24 iulie probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

Dobrogea

Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 17 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul şi sfârşitul perioadei de prognoză şi cele mai scăzute la începutul perioadei şi în jurul datei de 24 iulie. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi în a doua zi a intevalului şi posibil în zilele de 23 şi 24 iulie. În restul perioadei probabilitatea de averse va fi redusă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ