Candidatura lui Victor Ponta este constituţională. CCR a respins sesizările depuse sâmbătă

| 22 sep, 2014

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, duminică seară, cele două sesizări depuse împotriva candidaturii liderului PSD, premierul Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins contestaţia formulată de domnul Duţă Marin privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la alegerile pentru Preşedintele României

din anul 2014. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central. De asemenea, CCR a respins contestaţia formulată de domnul Robert Dragomirescu privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul CCR.

Cele două contestaţii au fost depuse sâmbătă seara, de doi cetăţeni, în nume propriu, a declarat preşedintele CCR, Augustin Zegrean, precizând că niciunul dintre contestatari nu a adus motive care să justifice împiedicarea candidaturii lui Victor Ponta.

"Au fost două contestaţii formulate de doi cetăţeni care au anumite nemulţumiri. Niciunul dintre ei nu a invocat motive care să justifice o astfel de contestaţie, care să împiedice candidatura candidatului la care ei se refereau. Motivele care pot împiedica sunt prevăzute în lege şi în Constituţie. Deci, contestaţiile au fost respinse", a afirmat şeful CCR.

Potrivit reglementărilor în vigoare, CCR soluţionează astfel de contestaţii în termen de cel mult două zile de la înregistrarea lor. Hotărârile Curţii sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Anterior, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, declara că la fiecare scrutin pentru alegerea preşedintelui au fost depuse contestaţii împotriva candidaţilor, dar nu-şi aduce aminte ca judecătorii constituţionali să fi oprit candidatura cuiva.

Preşedintele CCR a adăugat că toate contestaţiile legate de alegeri vor fi analizate.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC.

Citeşte şi: Victor Ponta: Băsescu a fost ofiţer al Securităţii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ