Care sunt GREŞELILE pe care le facem când preparăm friptura de miel

| 16 apr, 2014

Carnea de miel este alimentul „vedeta” de Paste, asa ca trebuie sa fim informati, sa stim cum cumparam si cum gatim sanatos preparatele traditionale din carne de miel.

Mielul este o sursa buna de zinc necesar sistemului imunitar in lupta contra infectiilor (raceala, gripa, etc.), de fier hemic biodisponibil, de potasiu necesar bunei excitabilitati neuromusculare, de vitamine B necesare eliberarii energiei din alimente, de vitaminele E si D, scrie doctormenci.ro.

Este important sa alegem miei cu o greutate de minimum 13-14 kg, deoarece carnea unui miel de cinci-sase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, deci este indigesta. Mielul mic nu este sanatos, consumul carnii acestuia ingreunand foarte mult metabolismul – pentru cei care sufera de probleme digestive este chiar periculoasa! Chiar si cel mai slab miel are multa grasime si, cu cat animalul sacrificat este mai tanar, cu atat carnea este mai greu digerabila.

Sfaturile Doctorului Menci:

- nu folositi faina pentru prepararea sosului, ci legume pasate,

- folositi ulei de masline, rapita sau de palmier nehidrogenat,

- alegeti un vin fara sulfiti,

- utilizati sare de mare sau de mina bruta cu plante aromatice sau cu alge marine bogate in iod si alte substante biologic active care interfera cu absorbtia grasimilor si colesterolului, scazandu-le nocivitatea,

Tag-uri: Doctor Menci, miel, Paste
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ