Anunţul şocant al Dr. Menci: Ne uscăm! Ce trebuie să faci pentru a evita ASTA

| 20 mai, 2014

Adevarata hidratare înseamna apa care ramane în celulele, tesuturile, organele si sistemele de organe ale corpului nostru si care poate fi folosita de acesta ca principal suport al vietii si sanatatii.

Invatand ce fel de lichide trebuie sa consumam si modul în care trebuie sa le consumam, de fapt aderam la una dintre cele mai puternice metode de profilaxie a bolilor si la cea mai eficienta terapie si anume – TERAPIA PRIN HIDRATARE. In acest mod vom reusi sa încetinim chiar si procesele îmbatranirii si aparitia bolilor asociate cu îmbatranirea.

Astazi multi tineri sunt deja batrani, bolile cronice aparand la varste din ce în ce mai fragede, iar una dintre cele mai importante cauze este ignorarea hidratarii fiziologice a organismului. Deshidratarea corpului este un proces care însoteste înaintarea în varsta: la nastere corpul contine o cantitate mare de apa (>75%), apoi în perioada adulta continutul de apa scade la ~65%, pentru ca mai apoi la batranete corpul sa devina si mai deshidratat, continand mai putin de 60% apa din greutatea lui, scrie Dr. Menci.

Literalmente, cu varsta NE USCAM.

Iar una din cheile sanatatii si longevitatii este si gasirea cailor de a împiedica cat mai mult timp uscarea corpului, mai ales de la nivel celular. Hidratarea celulara este esentiala ca sa putem muri tineri cat mai tarziu cu putinta!
Deci, care sunt lichidele care ne hidrateaza cel mai bine?

Cea mai valoroasa apa pentru hidratare este APA VIE STRUCTURATA, aliment vital necesar prevenirii bolilor si îmbatranirii precoce si care se gaseste în legumele si fructele de sezon – daca se poate provenite din agricultura ecologica (BIO). Legumele si fructele contin între 80 si 95% apa din greutatea lor. De aceea este necesar ca macar jumatate din alimentele noastre zilnice sa fie reprezentate din punct de vedere cantitativ de legume si fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate.

Insa legumele si fructele nu pot acoperi necesarul zilnic fiziologic de apa si de aceea trebuie sa consumam si lichide.

Dintre toate lichidele, apa este cea care hidrateaza fiziologic organismul începand de la nivel celular. Necesarul zilnic de apa al unui om în conditii de temperatura, umiditate si efort fizic normal se calculeaza înmultind greutatea corporala cu 30–35 ml apa pentru fiecare kilogram de greutate corporala.

Spre exemplu, pentru o persoana de 70 de kg calculul se face astfel: 70 Kg x 30–35 ml apa/Kg corp/zi = necesar de apa 2,1 – 2,45 l/zi de apa.

- Temperatura la care se bea apa este cuprinsa între +10oC si 37oC. Se va evita consumul de apa sau alte bauturi cu gheata, deoarece apa rece sau sub forma de gheata, avand capacitate calorica mare, perturba homeostazia termica a corpului, tulburand functiile fiziologice – în primul rand digestia, apoi toate celelalte functii vitale.

- In timpul caniculei se prefera apa minerala naturala (mineralizatie 1000-1500 mg saruri la litru, mai bogata în sodiu sub forma de carbonat de sodiu) pentru pastrarea echilibrului osmotic, electrolitic, acido-bazic al corpului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ