Avertisment de la Papa Francisc: Nu mâncați miel de Paști!

| 17 apr, 2014

Papa Francisc îndeamnă consumatorii să nu mai taie mielul de Paşti, fiind un ritual sângeros care nu îşi mai are locul în societatea noastră "avansată".

"Printre cele mai vechi comunități creștine, mielul a fost reprezentat pe umerii păstorului și simboliza sufletul salvat de Hristos.

Uciderea lui de Paste nu are nici o bază în tradiția creștină, ci mai degrabă își are rădăcinile în Vechiul Testament.

Este un ritual sângeros, în contradicție puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credință și speranță.

Este un ritual ce nu este necesar într-o societate ca a noastră, deja cufundată în violență și moarte, care servește doar pentru a satisface interesele industriei alimentare."

(Papa Francisc)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 2014
eugenia
Hristos a inviat! Ceea ce nu simtim noi oamenii mai mult sau mai putin credinciosi,este lucrarea Lui Dumnezeu,cu fiecare dintre noi. Acum inteleg; De ce? parintii NU au sacrificat niciodata vreun miel sau ied. Am preluat acest mod si noi -copiii in familie, cu mult respect.Sunt biolog ,ecologist ,creationist.Lupt impotriva Violentei aplicata de catre oameni ,asupra Naturii -Creatia Lui Dumnezeu! Orice fapta distrugatoare asupra naturii vii, asupra mediului inconjurator ,imi aduce ;revolta,durere - manie pentru ,neputinta de ai opri pe cei care nu cunosc sensul Creatiei! "Credinciosii si smeritii, trebuie sa ne plecam cu totii in fata Aceluia, caruia oamenii timpului I-au facut proces rastignindu-L au cautat sa-i aplice Lui,Celui deasupa legilor,firavele oranduiri omenesti".( cartea Procesul mantuitorului/autoei;Ioan Fruma/Grigorie T.marcu).www.ecoteolog.ecosapiens.ro
19 apr, 2014
afla adevarul
lumina ortodoxa
http://adevarulascuns.webs.com/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ