Cât costa statul majorarea venitului minim garantat cu 8,5%

| 15 mai, 2013

Venitul mimin va creşte cu 13 procente, iar alocaţia pentru întreţinerea familiei se va majora cu 30%, începând de la 1 iulie.

Ordonanţa a fost dată pentru a acoperi facturile mai mari la energie,  iar pentru acestea Guvernul va plăti 2 milioane lei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat şi a Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, în vederea reglementării măsurilor speciale destinate beneficiarilor acestor legi pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de creşterile prognozate de preţuri la energie electrică şi creşterea preţului la energie electrică şi gaze naturale.

Proiectul de act normativ prevede majorarea nivelului venitului minim garantat cu 8,5 la sută, începând cu luna iulie 2013, şi cu 4,5 la sută, începând cu ianuarie 2014.

Totodată, documentul pus în dezbatere publică mai prevede majorarea limitei de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei de la 370 lei pentru un membru de familie la 530 lei pentru un membru de familie, cu menţinerea a două intervale de venituri 0 - 200 de lei/ persoană şi 201 - 530 lei/ persoană, dar şi a cuantumului alocaţiei cu 30 la sută, începând cu drepturile aferente lunii iulie.

Pentru persoanele sau familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv lunii decembrie 2013, au fost prevăzute măsuri tranzitorii constând în acordarea diferenţei de sume dintre nivelul stabilit anterior şi noul nivel al venitului minim garantat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ