Cât este de îndreptățit protestul transportatorilor?

| 10 dec, 2013

Dacă tot vorbim de amenzi și respectarea legii, firmele de transport rutier sunt printre cei mai vocali actori atunci când vine vorba de starea drumurilor din România, dar și printre cei mai mari vinovați.

Nemulțumiți nevoie mare de faptul că Guvernul dorește majorarea accizei la carburanți pentru a avea suficienți bani pentru construcția de autostrăzi, adică fix ceea ce le-ar face viața mai ușoară și activitatea mai profitabilă, transportatorii au pus-o de-un protest. Nu s-au limitat la a-și exprima nemulțumirea, ci au simțit nevoia să implice pe toată lumea în protestul lor, blocând traficul în mai multe zone. Apoi s-au supărat că de ce îi amendează Poliția, în timp ce mii de șoferi îi înjurau printre dinți pentru că au întârziat cu orele din cauza șicanelor aplicate în trafic. Cine a fost luni pe Centura Bucureștiului știe la ce mă refer.

Un alt motiv pentru care transportatorii s-au supărat este valoarea prea mare a amenzilor. În spiritul clasic românesc, de ce să respecți legea și să nu iei amendă, când poți să blochezi o țară întreagă și să încerci să șantajezi Guvernul? Și dacă tot vorbim de amenzi și respectarea legii, firmele de transport rutier sunt printre cei mai vocali actori atunci când vine vorba de starea drumurilor din România, dar și printre cei mai mari vinovați. Știți valurile acelea de pe șosele? Ele se formează ca urmare a traficului greu, în special atunci când auto-camioanele circulă încărcate cu mult peste masa maximă admisă. Așadar, de cele mai multe ori transportatorii își încarcă camioanele peste limita legală, distrug astfel infrastructura rutieră, iar când sunt prinși și amendați, nu le convine. În plus, se mai plâng și de calitatea drumurilor, drumuri pe care tot ei le-au adus în starea în care sunt. Ați văzut vreodată vreo șosea pe care să nu circule camioane să fie într-o stare proastă? Eu nu. Dacă nu mă credeți, uitați-vă cu atenție pe drum de fiecare dată când veți vedea mai multe camioane parcate pe margine, sau în parcări, ziua în amiaza-mare. Veți observa după câțiva kilometri un control al ARR, iar toți cei parcați vor să evite un astfel de control. Oare de ce?

Poate ar trebui să ne îndreptăm atenția și către cel care a coordonat acest protest, reprezentantul Confederației Naționale Rutiere, Augustin Hagiu. În 2010, acesta declara că transportatorii au susținut campania electorală și au practicat turismul electoral „la greu”, afirmând că noul guvern de atunci (PDL – Emil Boc) ar trebui să dea înapoi „ceea ce așteaptă celor care au susținut ascensiunea politică”.

Transporatorii se plâng că măsurile Guvernului le vor mări costurile, ceea ce este o chestiune ipotetică în momentul de față, un fel de drob de sare. Aș vrea în schimb să aflu ce pierderi a avut întreaga economie ca urmare a protestului lor, aceasta fiind o realitate, nu ipoteză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 2013
cantautor
pentru Popica ,cel fara frica....
Judecatorul Horatius Dumbrava cere o reactie a CSM fata de proiectul privind amnistierea: Compromite grav eforturile sistemului judiciar
Judecatorul Horatius Dumbrava, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, cere Plenului CSM aiba o reactie publica privind proiectul de lege prin care se amnistiaza pedepsele pana la 6 ani si se gratiaza pedepsele pana la 7 ani, aratand ca nu exista avizul CSM si ca acest act normativ ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada.

"Nu exista avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuie sa fie dat conform legii. De altfel, CSM nu a fost consultat la acest proiect. Nu exista o evaluare a impactului si a efectului unei astfel de legi: cum ar fi cea legata de ia sociala a condamnatilor. Pregatirea sistemului de justitie pentru a judeca mii de cauze. In conditiile in care Noul Cod Penal si Legea de implementare au fost adoptate recent, exista evident o incoerenta de politica penala a sistemului roman de care se face acum vinovat Parlamentul", afirma Dumbrava in solicitarea adresata CSM si citata de Agerpres.
10 dec, 2013
cantautor
da mai "accident genetic",bagati-l pe individul ala la puscarie si dati-le drumul lui Becali,Voicu,Remes...etc..
si la toti spargatorii de locuinte..
si fii atent ,ca deja Petromul a marit pretul la combustibil,anticipat acciza..
tehnica smechereasca,in intelegere cu guvernul..
marirea va aparea inainte,nu dupa...
comunistoizilor...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ