CĂTĂLIN PREDOIU: S-a lansat planul de desfiinţare a justiţiei independente

| 09 iun, 12:56

Votul prin care deputaţii au respins începerea urmăririi penale a premierului are semnificaţia lansării "planului de desfiinţare a justiţiei independente", următorul pas fiind "atacarea legilor penale, pentru a lipsi procurorii de mijloace", a susţinut marţi, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Primul pas a fost salvarea premierului Ponta de urmărire penală. Mesajul implicit către justiţie şi români este că Parlamentul este deasupra justiţiei şi a legilor. Săptămâna viitoare va fi făcut pasul urmator: vor fi atacate legile penale pentru a lipsi procurorii de mijloace. Apoi, vor încerca desfiinţarea DNA şi schimbarea conducerii. Lucrurile se clarifică. Mişcarea contra Justiţiei este condusă de Ponta şi Tăriceanu", a susţinut Predoiu, într-o declaraţie remisă presei.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA ceruse Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ