Câte ore trebuie să muncească un român pentru a avea ultimul iPhone

| 24 sep, 13:25

Un locuitor din Bucureşti trebuie să muncească peste 219 ore pentru a-şi cumpăra un iPhone 6, varianta de 16 GB, de aproximativ cinci ori mai mult decât un locuitor al Berlinului (43 de ore) sau al Parisului (42 de ore), conform unui sondaj global realizat de UBS, cea mai mare bancă elveţiană, care a studiat preţurile retail şi salariile nete din 71 de oraşe din întreaga lume.

Pentru a ilustra nivelul de trai, UBS a selectat patru produse disponibile la nivel mondial la acelaşi standard de calitate: iPhone 6 16 GB, Big Mac (burgerul de la McDonald's), un kilogram de pâine, respectiv un kilogram de orez. Studiu ţine cont şi de cursul de schimb valutar, scrie Economica.net.

Ca putere de cumpărare, bucureştenii sunt aproape de vecinii bulgari şi unguri, dar şi de chinezi, mexicani şi peruani: locuitorii din Beijing şi Mexico City trag aproximativ 218 ore pentru un iPhone, iar cei din Lima 192 de ore, potrivit studiului UBS.

Citește și:  Emag deschide primul Apple Shop din România GALERIE FOTO


Locuitorii din Kiev îşi cumpără cel mai greu smartphone-ul american, după 627 de ore timp efectiv de muncă, urmaţi de cei din Nairobi, Kenya, şi Jakarta, Indonezia, cu 468 de ore, apoi New Delhi, India, 360 de ore, sau Cairo, Egipt, cu peste 353 de ore.

Achiziţionarea unui iPhone presupune mai puţină muncă decât în România în oraşe precum Bangkok, Tailanda (150 de ore), Bogota, Columbia (144 de ore), Istanbul (132 de ore), Kuala Lumpur, Malaezia (136 de ore), Moscova (158 de ore), Rio de Janeiro (139,9 ore), sau Shanghai (164 de ore).

În Europa, iPhone-ul le este cel mai la îndemână elveţienilor: cei din Zurich trebuie să lucreze aproximativ 20 de ore şi jumătate pentru telefonul-minune, iar locuitorii Genevei cu o oră mai mult.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

 

Tag-uri: Apple, iphone
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 13:29
Daniel
Oferta
Noutate absoluta! Aceasta este cea mai cautata oferta de lucru la domiciliu in acest moment! Suntem o echipa dinamica si in expansiune spectaculoasa, un adevarat fenomen in Romania! Ne veti gasi mereu si mereu, insa e mai bine sa incepeti acum sa colaborati cu noi si sa castigati cu seriozitate bani! Va instruim noi, pas cu pas si gratuit! Cereti informatii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ