Cererea în scădere pentru iPhone lovește în vânzările Apple

| 27 ian, 10:02

Apple se așteaptă la primul declin al vânzărilor din 2003, pe fondul saturării pieței telefoanelor mobile inteligente, iar expansiunea în China nu mai este suficientă pentru a menține precedentele ritmuri record de creștere, transmit Bloomberg și Reuters.

Veniturile în primul trimestru din acest an se vor situa la 50 — 53 miliarde de dolari, a estimat marți Apple, în timp ce analiștii se așteptau la 55,5 miliarde de dolari.

Totuși, Apple rămâne o companie extrem de profitabilă, înregistrând în trimestrul patru din 2015 vânzări de 75,9 miliarde de dolari și un profit net de 18,4 miliarde de dolari. Vânzările de iPhone-uri au urcat la 74,8 milioane de unități, în timp ce analiștii se așteptau la 75 de milioane.

Marți, la Bursa de la New York, acțiunile Apple au scăzut cu 2,2% și au închis la 99,99 dolari.

Luca Maestri, directorul financiar al Apple, a declarat că firma simte efectele unui mediu economic "foarte diferit" pe plan global. Apple începe să simtă "încetinirea" din China (a doua mare piață a Apple), în special în Hong Kong. Brazilia, Canada, Japonia și Rusia arată de asemenea semne de încetinire. Există o mulțime de economii în întreaga lume care sunt în recesiune, a adăugat Maestri.

Tag-uri: Apple, iphone
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ