Câţi români au ales Germania în 2012

| 22 oct, 2013

Numărul cetăţenilor români care au ajuns în Germania în 2012 a crescut cu 28,8% faţă de anul 2011, potrivit unui studiu publicat marţi de Oficiul Federal pentru Statistică.

Anul trecut numărul românilor care au ales să muncească sau să locuiască în Germania a crescut cu 28,8% faţă de anul 2011, iar la sfârşitul lui 2012 205.000 de români erau înregistraţi ăn Germania, conform Oficiului Federal pentru Statistică, citat de Mediafax.

Numărul total al străinilor aflaţi în Germania la sfârşitul anului trecut a ajuns la 7,2 milioane, în creştere cu 4,1% faţă de 2011. "Această creştere este cea mai mare din 1993 încoace", a precizat Oficiul pentru Statistică din Wiesbaden.

80% din noii veniţi provin din ţări ale Uniunii Europene, în special din Europa Centrală şi de Est. Cei mai mulţi cetăţeni europeni au venit din Ungaria - 29,8%, România - 28,8%, Bulgaria - 26,5% şi Polonia - 13,6%. Şi cetăţenii din statele afectate de criza din zona euro au decis să-şi caute un loc de muncă în Germania: 9,1% din Spania şi 5,1% din Grecia.

20% din totalul străinilor provin din ţări precum Siria, China, India şi Rusia. Turcii reprezintă grupul cel mai numeros de străini stabiliţi în Germania - 1,6 milioane. Ei sunt urmaţi de polonezi şi de italieni.

Cei mai mulţi străini s-au stabilit în landurile Bavaria, Renania de Nord-Westfalia şi Baden-Württemberg şi cei mai puţin în Saarland şi Berlin.

Experţii estimează că numărul celor care vor căuta un loc de muncă în Germania va creşte, după ce la 1 ianuarie 2014 vor fi ridicate restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a subliniat că liberalizarea pieţei pentru români şi bulgari va avea efecte pozitive asupra economiilor ţărilor europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ