Câţi români nu au primit cardul de sănătate

| 27 mai, 22:33

Peste 14 milioane de carduri de sănătate au fost distribuite până în prezent și au mai rămas de distribuit aproximativ 350.000, dintre care 113.000 la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.

Numărul total de carduri returnate la CASMB de Poșta Română a fost inițial de 192.000 de carduri, dintre care au fost distribuite peste 79.000 la ghișeele Casei și prin intermediul medicilor de familie.

CNAS precizează că, în prezent, aproximativ 30.000 de carduri sunt blocate în sistem, cele mai multe dintre acestea din cauza tastării greșite a pin-ului și din cauza scoaterii lor din cititor înainte de confirmarea în sistem a validării.

"Deblocarea cardurilor de sănătate se poate face de către furnizorul de servicii medicale apelând la helpdesk sau de către pacient la sediul casei de asigurări de sănătate în evidența căreia se află", susține conducerea CNAS.

Sursa citată susține că, la mai puțin de o lună de la introducerea cardului național de sănătate ca instrument de validare și decontare a serviciilor medicale acordate asiguraților care au intrat în posesia acestui document, în ultimele zile, numărul validărilor cu cardul reprezintă 70% din totalul serviciilor medicale acordate zilnic.

"Implementarea cardului de sănătate este rezultatul sprijinului constant oferit de Guvernul României. Ministerul Sănătății este unul dintre actorii principali care a contribuit la implementarea acestui proiect. De asemenea, a contat foarte mult sprijinul și înțelegerea tuturor furnizorilor de servicii medicale, care au conștientizat importanța cardului național de sănătate. Nu în ultimul rând, acest sistem construit pentru pacienți a beneficiat de sprijinul acestora și le mulțumesc foarte mult", afirmă Vasile Ciurchea, președintele CNAS, în comunicatul de presă.

La nivel național, în perioada 1 — 27 mai, au fost acordate 6,4 milioane de servicii medicale validate cu cardul de sănătate și 3,9 milioane servicii medicale acordate fără card.

"În totalul serviciilor medicale acordate fără card sunt cuprinse și serviciile acordate copiilor și persoanelor neasigurate. Din a doua săptămână de funcționare a sistemului cardului național de asigurări de sănătate s-a dublat numărul serviciilor validate cu cardul, față de cele acordate fără card. Mai mult de jumătate din totalul acestor servicii au fost acordate de medicii de familie. (...) Cu o săptămână înaintea implementării cardului de sănătate, în dată de 24 aprilie, au fost activate în sistem 50.000 de carduri, iar în data de 4 mai au fost activate 147.000 de carduri. După această dată, au fost activate în medie aproximativ 250.000 de carduri pe zi. Până în data de 27 mai numărul total de carduri activate este de 6,2 milioane", susține CNAS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ