Cazacu: Năstase a decis să se predea

| 06 ian, 2014

Fostul premier Adrian Năstase a decis să se predea singur autorităţilor, urmând să plece în scurt timp de la locuinţa sa din strada Zambaccian nr.16, a anunţat avocatul său Ion Cazacu, care îl va însoţi.

'Domnul Adrian Năstase va merge cu mine să fie pus în executare mandatul. Probabil că în câteva minute vom pleca împreună. Deocamdată nu ştim unde, nu ştim dacă s-a emis mandatul, dar este voinţa dânsului de a se preda, de a se pune în executare, de a se duce de bunăvoie la autorităţi. Nu ştiu dacă mandatul s-a emis, dar cu siguranţă că Tribunalul Bucureşti va emite mandatul. Mandatul se trimite la secţia de Urmăriri din cadrul Poliţiei Capitalei şi dânşii îl vor pune în executare. Din momentul în care se găseşte un loc, care este loc de deţinere, dânşii vor veni acolo şi vor urma procedurile', a precizat avocatul Ion Cazacu.

În cazul în care nu se va prezenta de bună voie la Poliţie, fostul premier Adrian Năstase va fi ridicat de poliţişti care îl vor duce fie la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, fie direct la penitenciar, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

Instanţa supremă va trimite mandatul de executare a pedepsei la Poliţia Capitalei, iar poliţiştii Biroului Urmăriri îl vor pune în executare, dacă Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, nu se va prezenta la unitatea de detenţie sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Astfel, doi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei ar urma să meargă, luni seară, la locuinţa lui Adrian Năstase, unde, după ce îi vor prezenta mandatul, îl încătuşa şi îl vor prelua cu un autoturism al Poliţiei Capitalei.

Dacă pe mandaul emis de instanţă este trecută condamnare, fostul premier va fi dus direct la penitenciar.

Năstase ar urma să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, întrucât acesta este locul de detenţie în care sunt duşi condamnaţii care au domiciliul în Bucureşti.

Fostul premier a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru şantaj. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, urmând ca Adrian Năstase să o execute pe cea mai grea, de patru ani de închisoare.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dana Năstase a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ