Cazanciuc, despre MANDATUL Codruţei Kovesi. Ce se va întâmpla cu şefa DNA de anul viitor

| 21 oct, 18:20

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, la DC News, că în cazul în care va ocupa aceeași funcție și anul viitor va propune reînnoirea mandatelor șefilor de la Parchetul General și de la DNA, Tiberiu Nițu, respectiv Laura Codruța Kovesi, dacă cei doi își vor exprima acordul

"Dacă voi fi ministrul Justiției și dacă cei doi își vor exprima acordul pentru a-și continua mandatul, cu siguranță o voi face, pentru că rezultatele arată foarte clar că au știut să conducă aceste instituții spre performanțe, dincolo de discuțiile din spațiul public cu referire la anumite cauze, poate uneori insuficient explicate sau înțelese. Nu poți să pui tu ca procuror pe masă toate datele până la finalizarea unei anchete. Trebuie să aștepți până la urmă soluția unui judecător, așa este firesc să fie, să vezi dacă demersul unui procuror a fost greșit sau nu", a afirmat, miercuri, ministrul Justiției, potrivit site-ului DC News.

Întrebat dacă decizia de a propune prelungirea mandatelor celor doi șefi ai parchetelor îi aparține 100% sau poate suporta ingerințe politice, Cazanciuc a spus: "Cu siguranță o să aparțină 100% ministrului Justiției, dacă voi fi eu acela. Dacă o să fie altcineva, acest lucru nu vă pot spune".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ