Cazanciuc: Nici vorbă să fie un conflict între politic şi justiţie

| 16 ian, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că nu există niciun conflict între politic şi justiţie şi că este vorba doar de o înţelege diferită uneori a unor lucruri.

'Nu, nici vorbă să fie un conflict între politic şi justiţie. Există evident o înţelege diferită a unor lucruri uneori, de aceea aş vrea ca de comun de acord să putem stabili câteva repere atunci când vorbim despre justiţie ', a afirmat Cazanciuc la plecarea de la CSM.

Robert Cazanciuc a mai spus că, în ceea ce priveşte independenţa sistemului judiciar, ar trebui să fie judecate mai degrabă faptele decât anumite declaraţii făcute într-un anumit context.

'Cu privire la fondul discuţiei, sigur, din punctul meu de vedere, anumite declaraţii trebuiau cel puţin nuanţate. Dar, discutând de independenţa sistemului, cred că ar trebui să judecăm mai degrabă faptele decât anumite declaraţii făcute într-un anumit context. Şi dacă e să judecăm faptele, cel puţin de când sunt eu ministru al Justiţiei, cred că avem destule dovezi prin care Guvernul a sprijinit în mod constant (...) şi a oferit cadrul normativ şi susţinerea financiară pentru ca sistemul să poată funcţiona şi să fie cu adevărat independent', a afirmat ministrul, joi, în plenul CSM.

El a criticat faptul că au apărut în spaţiul public concluziile Inspecţiei Judiciare înainte de şedinţa CSM şi a catalogat acest lucru ca o lipsă de respect. 

'Sunt în continuare, mai ales în acest an, adeptul unei dezbateri cu magistraţii, cu societatea civilă, cu politicienii, despre necesitatea sau nu a unui cod de conduită politică cu privire la justiţie. (...) Trebuie să stabilim foarte clar jaloanele pe care să ni le asumăm toţi, pe care să le respectăm toţi', a mai spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ