Ponta: Sunt liniştit că justiţia este atât de independentă, încât nu poate fi influenţată de nimeni

| 16 ian, 2014

Premierul Victor Ponta nu a dorit să comenteze joi concluziile raportului Inspecţiei judiciare, potrivit cărora declaraţiile sale în cazul lui Adrian Năstase au afectat independenţa sistemului judiciar, şi a adăugat că se simte liniştit că justiţia este atât de independentă încât nu poate fi influenţată de nimeni.

'Sunt convins că populaţia are foarte mare încredere în justiţie şi dacă o să avem şi Comarnic-Braşov o să aibă şi mai mare încredere', a declarat premierul, la Palatul Victoria, la o conferinţă de presă dedicată proiectului tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov.

Întrebat dacă se simte liniştit, în condiţiile în care CSM susţine că premierul a dat dovadă de ingerinţe în justiţie, Ponta a spus: 'Eu sunt liniştit de faptul că justiţia este atât de independentă încât în mod sigur nu poate fi influenţată de nimeni, nici de cel care are cheile justiţiei, nici de mine, nici de dumneavoastră, de nimeni'. 

Fiind întrebat în continuare dacă nu se simte deranjat ca imagine politică de raportul Inspecţiei judiciare, Victor Ponta a spus că nu doreşte să comenteze. 'Repet, sunt atât de convins de independenţa justiţiei din România şi de faptul că nici dacă ai cheile Justiţiei nu se întâmplă nimic, ea tot independentă rămâne, încât e foarte bine', a mai declarat premierul.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit joi raportul Inspecţiei Judiciare care concluzionează că declaraţiile premierului Victor Ponta în cazul lui Adrian Năstase au afectat independenţa sistemului judiciar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ