CCR dezbate sesizarea privind validarea în Parlament a Guvernului Ponta III

| 08 mar, 2014

Curtea Constituțională a României (CCR) dezbate sâmbătă sesizarea prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii și a compoziției politice a Guvernului.

PDL a depus marți la Camera Deputaților către Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate privind noul Guvern.

"S-au spus foarte multe lucruri pornind de la premisa că acordul încheiat între PSD și UDMR cu obligațiile asumate, obligații neasumate, de fapt, între cele patru formațiuni politice — pentru că aici nu e vorba doar de un acord al PSD, toată lumea a văzut, e un acord între toate cele patru formațiuni politice (PSD, UNPR, PC, UDMR — n.r.), creează obligații guvernamentale. Obligații guvernamentale noi, modificând în acest fel programul de guvernare cu care USL a câștigat alegerile și a fost validat în Parlamentul României în 21 decembrie 2012. Deci, până la urmă, acesta este fondul", explica liderul deputaților democrat-liberali, Gheorghe Tinel.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaților preciza că sesizarea la CCR privind noul Guvern este semnată de 52 de deputați, 37 ai PDL și "o parte a grupului deputaților neafiliați cei care formează așa-numitul grup din Mișcarea Populară", respectiv 15.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, declara miercuri că sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern reprezintă o situație absolut nouă.

"Este o situație absolut nouă, astfel de situații nu am mai avut", a afirmat Zegrean.

Miniștrii Cabinetului Ponta III au depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură, după ce președintele și premierul au ajuns la un acord.

Acesta prevede ca Executivul să-și asume răspunderea în Parlament pentru un nou program politic, dată fiind modificarea structurii politice. Programul politic a fost trimis deja la Parlament, iar asumarea răspunderii Guvernul pe acest document ar putea avea loc marți.

Conducerile Senatului și Camerei Deputaților au transmis vineri Curții Constituționale puncte de vedere față de sesizarea PDL cu privire la schimbarea structurii Guvernului. Birourile Permanente ale celor două Camere consideră că sesizarea democrat-liberalilor este lipsită de temei juridic și propun respingerea ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ