Ce a spus Roşca Stănescu despre lipsa premierului de la învestirea lui Vâlcov

| 27 aug, 2014

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu consideră posibilă tergiversarea legii bugetului pentru anul 2015 ca o explicaţie a absenţei premierului Victor Ponta de la învestirea lui Darius Vâlcov ca ministru al Bugetului.

'Nu excludem posibilitatea ca Victor Ponta să fi abdicat de la obligaţia sa de a fi prezent la Cotroceni, la învestirea ministrului pe care l-a susţinut, tocmai pentru că, în mod deliberat, să tergiverseze o lege a bugetului pe care este incapabil să o facă într-o altă viziune decât bugetele anterioare', a afirmat Sorin Roşca Stănescu într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

El a explicat că 'Alianţa Creştin-Liberală este conştientă de faptul că întârzierea preluării portofoliului de către noul ministru pregăteşte terenul pentru tergiversarea prezentării, în faţa Parlamentului, a Legii bugetului pe 2015'.

'Trebuie făcută precizarea că acest sfârşit de an este marcat de alegerile prezidenţiale, campania urmând să înceapă, în mod oficial, peste o lună şi câteva zile. Până atunci, Parlamentul ar trebui să aibă posibilitatea să dezbată Legea bugetului. Altfel va fi prea târziu, întrucât suntem informaţi că PSD a decis să-şi trimită parlamentari în campania electorală. Riscul de a avea, din nou, o lege a bugetului făcută pe picior, în baza unei filosofii greşite, o lege din care să lipsească investiţiile generatoare de locuri de muncă şi valoare adăugată şi care, în schimb, să se bazeze pe o creştere a birurilor pe seama populaţiei şi societăţilor comerciale, este foarte mare. Dacă astăzi România, ca urmare a politicii socialiste a Guvernului Ponta, se află în recesiune tehnică, mâine, dacă nu vom avea un buget sănătos, construit în scopul realizării creşterii economice, România riscă să reintre într-o gravă criză', adaugă senatorul liberal.

El susţine că 'Victor Ponta a fost, din nou, duplicitar'.

'Pe de o parte a deplâns public faptul că cea de-a doua nominalizare pentru Ministerul Bugetului, în persoana domnului Darius Vâlcov, nu s-a soldat, imediat, cu un decret de învestire semnat de Traian Băsescu, iar, pe de altă parte, a lipsit la ceremonia pregătită la Palatul Cotroceni, tocmai în ziua învestirii domnului Darius Vâlcov. În acest fel, el a generat un nou moment extrem de tensionat în relaţiile dintre două instituţii importante ale Executivului: Guvernul şi Preşedinţia', a mai spus Sorin Roşca Stănescu, în comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ