UPDATE. Traian Băsescu AMÂNĂ depunerea jurământului de către Darius Vâlcov. REACŢIA lui Ponta

| 27 aug, 2014

Traian Băsescu a amânat ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru pentru Buget, după ce premierul Victor Ponta a a anunţat că nu mai participă la eveniment, fiind prezent la o altă ceremonie.

UPDATE. Victor Ponta a declarat că programul său de la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române s-a prelungit şi că a transmis că nu va putea fi prezent la ceremonia de depunere a jurâmântului de învestitură a lui Darius Vâlcov. Mai mult, primul ministru a subliniat că nu există nicăieri în lege obligativitatea primului ministru de a fi prezent la ceremonia de învestitură a unui ministru.

Premierul Victor Ponta a spus că l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la ceremonie.

''Deoarece vizita la Chişinău s-a prelungit peste program şi aveam întâlnirea cu toţi reprezentanţii diplomaţiei româneşti şi cu d-na Catherine Ashton, am transmis către Cotroceni desemnarea d-lui vicepremier Gabriel Oprea pentru a participa la evenimentul de învestitură al d-lui ministru Vâlcov. Din câte cunosc, toate legile, regulamentele şi protocoalele, nu există nicăieri obligativitatea prezenţei primului-ministru. Am considerat că e politicos, aşa cum am făcut şi în alte ocazii, atunci când nu am putut să particip la anumite formalităţi, să desemnez unul din vicepremieri, aşa cum l-am desemnat de data aceasta pe dl Oprea'', a spus Ponta la Parlament.

Traian Băsescu a amânat ceremonia de depunere a jurământului de către ministrul desemnat pentru Biget, Darius Vâlcov, după ce a fost informat că premierul Victor Ponta nu va mai participa la eveniment.

"Traian Băsescu a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment", se aratpă într-un comunicat al Preşedinţiei.

Administraţia de la Cotroceni afirmă că ceremonia fusese stabilită de comun acord cu Palatul Victoria.

"Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române".

Preşedintele spune că o astfel de schimbare de program ar putea să însemne că ministrul desemnat dpentru Buget nu ar mai beneficia de sprijinul premierului.

"Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget".

Citeşte şi: Preşedintele BĂSESCU a semnat decretul prin care îl numeşte pe VÂLCOV ministru delegat pentru Buget

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ