De ce Iohannis nu poate să nu fi mers la Grivco

| 27 aug, 2014

Este imposibil de crezut că edilul sibian nu a fost implicat atunci în negocieri cu liderii celor trei partide în vederea formării unui nou guvern. A nega acest lucru este ca şi cum ai încerca să convingi pe cineva că Pământul nu se învârteşte în jurul Soarelui.

Pe zi ce trece, Klaus Iohannis dă din ce în ce mai multe dovezi că un comportament adecvat de politician de primă mână îi este complet străin. Dacă ne uităm la toate declaraţiile recente ale liderului PNL, atunci vedem o colecţie de afirmaţii neprobate, de jumătăţi de adevăruri, de minciuni flagrante sau o lipsă totală a unui nivel elementar de consecvenţă.

Din acestă serie face parte şi o afirmaţie făcută luni seară, în care liderul liberal vorbeşte pe larg de omentul intrării sale în prim-planul politicii româneşti. Referindu-se la anumite negocieri ce au avut loc la finalul lui 2009 şi încercând să îi dea o replică lui Victor Ponta, liderul PNL a declarat că: "aş îndrăzni să-l provoc pe Victor Ponta să aducă orice probă, oricât de mică, oricât de indirectă, care să arate că am fost eu cu el la Grivco. Sau să aducă pe cineva care a fost la Grivco şi să spună că da, a fost Klaus Iohannis acolo. Ar fi un loc foarte interesant".

Citeşte şi: Declaraţie incendiară a ELENEI UDREA despre adversarul său la prezidenţiale, KLAUS IOHANNIS

Important în toată această discuţie nu este dacă Klaus Iohannis a fost sau nu în 2009 la sediul Grivco, ci modul în care edilul sibian se raportează la momentul în care a intrat în politica mare de la nivel central. La finalul lui 2009, guvernul Boc fusese măturat printr-o moţiune de cenzură, dar Traian Băsescu a întins la maxim litera şi spiritul Constituţiei şi s-a asigurat că favoritul său va fi cel care va organiza alegerile prezindeţiale.

În acel context, liderul de la Cotroceni a propus un candidat iepure, mobilul desemnării lui Cătălin Croitoru fiind de a tergiversa procesul de înlocuire a cabinetului Boc. În schimb PNL, PSD şi PC îl sprijineau pe Klaus Iohannis, care la acel moment reprezenta o variantă legitimă pentru poziţia de prim-ministru.

Astfel, este imposibil de crezut că edilul sibian nu a fost implicat atunci în negocieri cu liderii celor trei partide în vederea formării unui nou guvern. A nega acest lucru este ca şi cum ai încerca să convingi pe cineva că Pământul nu se învârteşte în jurul Soarelui. Chiar nu contează unde s-au desfășurat aceste negocieri, dar ele au avut cu certitudine loc.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Sper ca preşedintele Băsescu să joace corect şi imparţial în campania electorală

În schimb, atitudinea lui Klaus Iohannis este ilustrativă pentru ipocrizia acestui lider politic, mai ales în contextul în care el încearcă din răsputeri să ne convingă că nu s-a văzut cu Traian Băsescu în urmă cu câteva luni şi în cel mai deplin secret. Probabil că preşedintele PNL a ajuns să creadă atât de tare în imaginea sa de politician care nu a mâncat nici usturoi şi nici gura nu îi miroase încât încearcă să contrazică fapte ce ţin de domeniul evidenţe şi să ne convingă că nu a fost prezent la nişte întâlniri definitorii pentru cariera sa politică. In extremis, ne-am putea trezi în câteva săptămâni că neagă şi întâlnirile pe care le avea, în calitate de şef al delegaţiei PNL, cu liderii PSD atunci când se discuta despre descentralizare.

În 2009, Traian Băsescu îl caracteriza peiorativ pe Klaus Iohannis ca fiind “premierul de la Grivco”, afirmaţie pe care liderul PNL pare să o fi internalizat extrem de puternic. Desigur, de atunci relaţia dintre cei doi s-a modificat radical, ei întâlnindu-se într-un mod confidenţial şi fiind din ce în ce mai evident că sunt aliaţi. În acest context, poate că ar fi util pentru domnul Iohannis să fie atent cu cine se vede şi, mai ales, cât de tare este dispus să îşi asume întâlnirile la care a participat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ