Klaus Iohannis face ca Traian Băsescu și pierde sprijinul pensionarilor și mamelor

| 27 aug, 2014

Uneori am impresia că Iohannis chiar nu vrea să fie președinte și se chinuie dinadins să dea cu bâta-n baltă. A fost povestea cu vizita la Băsescu, apoi afirmațiile că nu s-au mai întâlnit din 2008 și dovezile că a mințit, au mai fost tot felul de acțiuni aidoma președintelui.

Precum contestarea modificării Legii Educației Naționale, minciuna cu Grivco, și chestiunile mai tari, precum explicația că are atât de multe imobile pentru că în timp ce unii investeau în educația copiilor, el folosea banii pentru a cumpăra case. Nu în ultimul rând, cireașa de pe tort, boicotarea ședinței extraordinare a Senatului, de luni, ceea ce a făcut ca legea privind amnistia fiscală pentru pensionarii și mamele care au primit mai mulți bani de la stat dintr-o eroare, să nu fie votată, în lipsă de cvorum. Dintr-un foc, Iohannis s-a „ușurat” de vreo 40 000 de voturi. Ca să vă faceți o idee, cam asta a fost diferența la care au pierdut Năstase și Geoană în 2004, respectiv 2009, în fața lui Băsescu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a ajuns să se roage frumos pentru votul lui Traian Băsescu

Klaus Werner Iohannis nu intră în tiparele unui candidat cu șanse la președinție, susținut de o formațiune politică mare. Iohannis pare mai degrabă a fi candidatul ăla independent, care a strâns semnături timp de un an, alături de familie și de prieteni, și care vine cu tot felul de idei trăznite, cum ar fi aia cu boicotarea alegerilor prezidențiale. Eu când vă zic că Werner nu prea are chef să se mute la Cotroceni...

Cea mai mare greșeală strategică a lui Iohannis este că încearcă să calce pe urmele lui Băsescu. De altfel, era de așteptat să se întâmple asta, având în vedere că în spatele său se află „Echipa Băsescu”, sau că cei doi se întâlnesc pe ascuns. Așa că Iohannis face ce face și mentorul său: atacă Băsescu o lege, o atacă și Iohannis, îl atacă Băsescu pe Ponta cu ceva, îl atacă și Iohannis, spune Băsescu că tăierea salariilor din 2010 a salvat țara și a trecut-o prin criză, o spune și Iohannis, ba mai mult, aici, ca să îl ajungă din urmă pe Băsescu, sabotează în Parlament votarea legii amnistierii fiscale a mamelor și pensionarilor. Adică, dacă Băsescu a tăiat de la mame și pensionari, ce, el e mai prejos?

Cu cât neagă mai mult relația cu Băsescu, cu atât mai tare îl trădează gesturile. În acest ritm, campania electorală se anunță a fi un măcel.

Citeşte şi: De ce Iohannis nu poate să nu fi mers la Grivco

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
DNA
rahat săsesc cu perje ..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ