Victor Ponta: Voi solicita în scris preşedintelui un nou moment pentru ceremonia de învestitură a lui Vâlcov

| 27 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că legislaţia nu prevede obligativitatea prezenţei primului ministru la un 'eveniment formal', arătând că îi va solicita în scris preşedintelui Traian Băsescu un alt moment pentru ceremonia de învestitură a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget.

'Deoarece vizita la Chişinău s-a prelungit peste program şi aveam întâlnirea cu toţi reprezentanţii diplomaţiei româneşti şi cu doamna Ashton, am transmis către Cotroceni desemnarea domnului vicepremier Gabriel Oprea pentru a participa la evenimentul de învestitură a domnului ministru Vâlcov. Din câte cunosc toate legile, regulamentele şi protocoalele, nu există nicăieri obligativitatea prezenţei primului ministru. Am considerat că este politicos, aşa cum am făcut şi în alte ocazii atunci când nu am putut să particip la anumite formalităţi, să desemnez unul din vicepremieri, aşa cum l-am desemnat de data aceasta pe dl. Oprea', a motivat Ponta lipsa sa de la ceremonia de învestitură a lui Darius Vâlcov ca ministru al Bugetului programată pentru miercuri la ora 18,00.


El a catalogat drept un lucru neserios afirmaţia preşedintelui Băsescu, potrivit căreia premierul nu l-ar mai susţine pe Darius Vâlcov.

'Eu am făcut în scris de două ori nominalizarea domnului Vâlcov, dacă este cazul o mai fac o dată. Mă duc la birou şi mai trimit. Cred că este un lucru neserios şi nu-mi place să ne jucăm cu lucrurile acestea. Nu am stat să citesc ziarul sau să beau cafea. Aşa cum dvs. aţi fost prezenţi m-am adresat tuturor diplomaţilor care reprezintă România pe plan internaţional şi am avut o discuţie stabilită din timp şi extrem de utilă şi necesară pentru România cu un înalt oaspete, doamna Ashton, pe două teme extrem de importante pentru România - situaţia din Moldova şi situaţia din Ucraina', a spus primul ministru.

CITESTE SI Cum motivează Traian Băsescu amânarea ceremoniei de învestire în funcţie a lui Darius Vâlcov

El a precizat că va solicita în scris şefului statului un alt moment pentru ceremonia de învestitură a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget.

'Dacă îi este atât de drag domnului Băsescu de mine să merg la studioul de cinematografie Cotroceni, o să mă duc, dar nu ştiam că îi sunt atât de drag', a spus premierul.

În acest context, Ponta a afirmat că nu-l va suna pe preşedintele Băsescu, arătând că el discută cu şeful statului în mod oficial prin documente. El a arătat că preşedintele Băsescu a propus ora 18,00 pentru ceremonia de învestitură a noului ministru delegat pentru Buget şi că dacă nu ar fi avut loc reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti ar fi mers la eveniment.

'Respectul pentru instituţia prezidenţială există şi trebuie manifestat, respectul pentru persoana domnului Băsescu aveţi ocazia să-l obţineţi şi de la domnul Tăriceanu, şi de la domnul Zgonea şi de la mine', a completat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că sunt trei săptămâni de când preşedintele Traian Băsescu refuză să numească miniştrii Bugetului şi Culturii. Ponta şi-a exprimat speranţa ca şeful statului să nu programeze ceremonia de învestitură a lui Vâlcov joi când premierul se va afla în Turcia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ