Traian Băsescu: Nu se va desfăşura ceremonia de învestire decât în prezenţa premierului, când va avea timp

| 27 aug, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov va avea loc doar în prezenţa premierului Victor Ponta, atunci când acesta 'va avea timp', întrucât este vorba despre un protocol al învestirii care îşi are originea în Constituţie şi trebuie respectat.

'În plus, este o chestiune de simbolistică pe care tradiţia a format-o, acest protocol al învestirii, care îşi are originea tot în Constituţie. Participarea primului-ministru şi a altor miniştri simbolizează solidaritatea guvernamentală care este prevăzută în Constituţie, răspunderea solidară. (...) Nu se va desfăşura această ceremonie de învestire decât în prezenţa primului-ministru. Chiar dacă în Constituţie spune că se desfăşoară în faţa preşedintelui, s-a creat o cutumă, un protocol al statului român şi al Preşedinţiei care cer să fie respectată până şi de Victor Ponta. Şi el trebuie să respecte statul român şi simbolurile lui', a afirmat Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a arătat că nu a fost 'dispus' să renunţe la această simbolistică, ceremonia urmând să fie reprogramată.

'Nu îmi rămâne decât să aştept un moment în care putem conveni reorganizarea ceremoniei în prezenţa primului-ministru, care pentru mine înseamnă că îşi asumă propunerea pe care a făcut-o. (...) Vă asigur că am toată disponibilitatea pentru organizarea unei ceremonii atunci când primul-ministru va avea timp', a spus preşedintele.

Băsescu a susţinut că, din punctul său de vedere, prin anularea în ultima clipă a prezenţei la ceremonia de învestire, Victor Ponta 'vrea să se situeze pe o fugă de răspundere'.

'Nu este vorba de faptul că Darius Vâlcov ar fi urmărit penal, nu este vorba de aşa ceva şi nu vreau să se speculeze pe această temă. Dar sunt o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar care au fost sesizate de diverse organe ale statului către parchete şi nu se ştie când începe sau dacă începe. Or, aici voiam şi asumarea primului-ministru, care ştia toate aceste probleme în aceeaşi măsură în care le ştiam şi eu, pentru că amândoi am fost egal informaţi', a punctat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ