Ce aduce nou Parada de Ziua Naţională

| 26 noi, 2014

Parada organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României se va desfăşura în Piaţa Constituţiei şi vor participa, pe lângă militari şi tehnică militară, invitaţi din SUA, Turcia, Franţa, Polonia şi Republica Moldova.

"Ca tehnică, sunt câteva mijloace noi, mijloacele de aviaţie sunt mai numeroase decât anul trecut cu patru, la detaşamentele pe jos avem Detaşamentul de Gardă al Ministerului de Interne care o să încheie coloana care defilează pe jos, de asemenea o să avem la ţări invitate, în afară de SUA, Turcia, Franţa şi Polonia, o să vină şi prietenii, fraţii noştri din Republica Moldova şi mai avem o surpriză pe care o s-o vedeţi acolo, că nu le putem spune chiar pe toate', a declarat miercuri comandantul Diviziei 1 Infanterie 'DACICA', generalul de brigadă Cătălin Tomescu.

În legătură cu organizarea paradei în acest an în Piaţa Constituţiei, el a spus că organizarea este ceva mai dificilă decât la Arcul de Triumf, deoarece spaţiul este mai mare şi este mai greu de coordonat tehnica militară şi se va defila pe trei rânduri.

'Sunt mici elemente de corectat, e şi normal, de aia ne antrenăm, să ajungem în formă maximă luni, de Ziua Naţională. Sperăm să vină şi detaşamentele mâine şi ulterior să ne integrăm şi cu ele ca să putem să facem cronometrarea finală pentru aviaţie, ca se ne putem sincroniza trebuie să fim toţi', a spus g-ral. Cătălin Tomescu.

El a arătat că anul acesta vor defila aproximativ 2.800 de militari, 280 de mijloace, 40 de aeronave şi 55 de cai, dar a precizat că este important de ştiut că în spatele acestor 2.800 de militari 'mai muncesc vreo mie şi ceva'.

Militarii din instituţiile participante la parada organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României au efectuat miercuri un antrenament-repetiţie pe terenul din zona Ghencea, în cadrul Diviziei 1 de Infanterie 'DACICA'.

Din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor defila reprezentanţi ai Poliţiei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei, studenţi de la Academia de Poliţie şi, în premieră, agenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie 'Vasile Lascăr' din Câmpina.

Tot în premieră, la parada de 1 Decembrie va fi prezentă şi prima echipă de căutare-salvare urbană din cadrul IGSU care a fost acreditată pentru intervenţii, sub egida ONU, în ţările afectate de dezastre şi calamităţi.

MAI va fi prezentă cu 100 de mijloace tehnice, trei elicoptere, un elicopter SMURD şi un detaşament călare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ