Ce măsuri a luat Guvernul pentru ca scăderea TVA să se reflecte în preţul la raft şi buzunarul cetăţenilor

| 06 mai, 13:54

Reducerea TVA la alimente ar trebui să se vadă în preţul de la raft, iar Consiliul Concurenţei a recomandat retailerilor să reducă preţurile cu minim 12%.

Consiliul Concurenţei a comunicat asociatiilor profesionale, atat ale retailerilor, cât şi ale producătorilor, faptul că pot recomanda membrilor lor să scadă preţurile cu minim 12%, ca urmare a reducerii TVA la alimente de la 24% la 9%.

"Consiliul Concurentei va monitoriza preturile practicate de retaileri, atat in perioada anterioara scaderii TVA, cat si ulterior implementarii acestei masuri", se arată în Raportul privind reducerea TVA la alimente și măsurile întreprinse de instituțiile statului pentru prevenirea practicilor în defavoarea cetățeanului.

Vezi RAPORTUL integral AICI

CC va monitoriza aproximativ 600 de magazine.

Ne aşteptăm ca transferul reducerii TVA la alimente să fie resimţit în evoluţia preţurilor la raft.

Consiliul aminteşte că măsura reducerii TVA la pâine a avut efectul scontat, această reducere fiind transmisă în proporţie de 99% în preţuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ