Ponta: Nu-mi doresc ca Guvernul să controleze justiţia. Nu am în vedere controale la DNA

| 24 apr, 19:09

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Craiova, că nu îşi doreşte ca Guvernul să controleze justiţia, punctând că este constituţional şi democratic să existe trei puteri în stat.

Ponta a afirmat că nu are în vedere demararea unor controale la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), menţionând că este necesară respectarea principiului separării puterilor în stat pentru menţinerea democraţiei, scrie Agerpres.

"Categoric nu am în vedere controale la DNA. Eu, spre deosebire de majoritatea sau toţi românii - există doar două excepţii dintre toţi, domnul preşedinte Iohannis şi cu mine - nu avem voie să criticăm în mod direct dacă e ceva ce nu ne place sau să vorbim despre cazuri pentru că sunt funcţiile şi orice declaraţie din funcţia respectiv categoric are o conotaţie politică. Restul românilor au voie să îşi spună părerea, că e de bine, că e de rău, e problema lor, că e democraţie. Eu nu am voie să îmi spun părerea şi cu atât mai puţin nu e constituţional şi nici nu îmi doresc ca Guvernul să controleze justiţia. Ce îmi doresc şi e constituţional şi democratic este să avem trei puteri în stat, Justiţia - independentă, Parlamentul fără de care nu există democraţie şi Guvern fără de care nu există nimic altceva. Cele trei puteri să se respecte, să se controleze reciproc (...) că dacă avem o singură putere, nu mai e democraţie, e dictatură", a spus Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 apr, 18:44
ion
Mitomanul spune adevar vreodata??? Ce spunea Ponta la lovitura de stat din 2012? VOM CONTROLA POLITIC DNA-ul...ca raspuns la afirmatia lui Dan Voiculescu ,care spunea...PANA NU AVEM JUSTITIA,NU AVEM PUTEREA ! Ce pact semna Ponta cu Mircea Dogaru??? Ca va desfiinta DNA,ANI,CCR !!!! Pe sefa DIICOT a rezolvat-o...pe seful ANI l-a rezolvat.... ce a mai ramas? Ghici ciuperca ce-i? Cine nu a inteles mesajul si nu se alinieaza ,urmeaza sa rezolve ,nu? Pe jumatate treaba e facuta,nu?
Udrea e la puscarie...mai e o jumatate de treaba de facut...ca asa se spun adevarurile in tara lui Caragiale,sub forma de gluma!
PONTA=DERBEDEU NATIONAL ! CEA MAI MARE JIGODIE !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ