Cum vrea Guvernul să salveze Institutul Cantacuzino

| 29 apr, 19:45

Printr-un proiect de Ordonanță de Urgență, Guvernul vrea sa acorde un ajutor de stat Institutului Cantacuzino de peste 33 de milioane lei si prin amanarea datoriilor la Fisc, potrivit hotnews.ro.

Proiectul de Ordonanta de Urgenta, publicat miercuri, 29 aprilie 2015, de Ministerul Educatiei mentioneaza ca institutul trebuie sa prezinte "un plan de restructurare care sa asigure viabilitatea pe termen lung" si "care sa fie notificat Comisiei Europene". Amintim ca ministrul Educatiei a propus oficial, in urma cu o saptamana, conducerii Universitatii de Medicina din Bucuresti sa preia Institutul Cantacuzino, care in prezent are datorii de 5 milioane de euro, 500 de angajati si niciun vaccin pe linia de fabricatie, propunere care a fost refuzată de UMF.

Suma va fi disponibilizata in termenul stabilit prin contractul de imprumut si va fi pastrata intr-un cont de Trezorerie cu afectatiune speciala, deschis special de Ministerul Finantelor pentru acest ajutor de stat, destinatia sumelor fiind obligatorie in concordanta cu componentele de ajutor de stat individual de salvare aprobate, se arata in proiect.

Proiectul de OUG mentioneaza ca, daca in termen de 6 luni de la momentul acordarii ajutorului de stat individual pentru salvare, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" nu prezinta planul de restructurare sau dovada restituirii ajutorului de stat, atunci trebuie sa prezinte un plan de lichidare.

Vezi AICI textul Proiectului de OUG pentru salvarea institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ