Ce mesaj a transmis Rovana Plumb către toți social democrații

| 16 iul, 12:32

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, spune că nu i-a cerut nimeni să demisioneze de la Ministerul Muncii pentru a se ocupa de partid, susţinând că au existat doar două opinii în acest sens, la şedinţa Biroului Permanent Naţional. Totodată, ea a precizat că desemnarea sa ca şef interimar al PSD reprezintă „asumarea unor responsabilităţi” în urma celor 21 de ani de activitate la partid.

Rovana Plumb a declarat că au fost doar două opinii exprimate în cadrul Biroului Permanent de miercuri, însă niciun social-democrat nu i-a cerut în mod expres să renunţe la Ministerul Muncii pentru a se ocupa de partid. Ea a adăugat că le va cere colegilor să o susţină la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD şi că importantă este unitatea partidului.

Citește și:  LIVIU DRAGNEA şi ROVANA PLUMB, în lupta pentru preşedinţia interimară a PSD UPDATE


Întrebată dacă se aşteaptă ca la CEx al PSD să fie mai multe candidaturi, Rovana Plumb a răspuns: „Nu ştiu, vom vedea atunci. Nu ştiu să vă spun”. „Am să îi rog pe colegii mei să mă susţină pentru ca împreună să mergem şi să ne atingem toate obiectivele politice pentru români. Cred că este vorba de asumarea unor responsabilităţi ca urmare a unor activităţi depuse de 21 de ani în partid”, notează Digi24.

BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit. Decizia ar urma să fie validată de Comitetul Executiv al partidului.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei care a contestat iniţial desemnarea Rovanei Plumb, pe motiv că statutul formaţiunii nu reglementează interimatul la şefia PSD. El a mai spus că, prin retragerea lui Ponta de la preşedinţia partidului, locul a rămas gol, iar CEx ar trebui să ia o decizie.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ