Ce să mănânci ca să ai o IMUNITATE de fier

| 15 oct, 2014

Pentru a fi la  adăpost de răceli este recomandat să ne creştem imunitatea consumînd zilnic alimente bogate în vitamine și minerale.

Citricele sunt reginele imunității, datorită conținutului bogat de vitamina C. Bucură-te deci cât mai mult de portocale, lămâi, kiwi. Alte fructe și legume bogate în această vitamină sunt broccoli, roșiile, ardeii grași.

Verdețurile verde închis, precum spanacul, broccoli, mazărea sunt bogate în acid folic, un nutrient ce ajută în apărarea organismului. Carnea, cerealele integrale, castanele, semințele și legumele sunt bogate în zinc, care ajută în vindecarea răcelilor, gripelor și bolilor sistemului de imunitate, scrie oanacuzino.ro.

Nucile, castanele, migdalele și uleiurile vegetale sunt bogate în vitamina E, benefică mai ales persoanelor în vârstă.
Roșiile sunt bogate în licopen, care luptă împotriva bolilor cardiovasculare. Omega-3, prezent în somon ajută la combaterea inflamațiilor, iar ghimbirul conține vitaminele C și B6, ajutând la calmarea inflamațiilor din gât și având proprietăți antibacteriene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ