Cea mai eficientă metodă pentru depistarea CANCERULUI DE SÂN

| 26 iun, 2014

Mamografia 3D permite depistarea mai multor cancere mamare şi reduce numărul diagnosticelor eronate în comparaţie cu radiografia convenţională, potrivit rezultatelor unui vast studiu clinic.

În comparaţie cu mamografia 2D, mamografia digitală 3D prin tomosinteză creşte cu 41% rata de detectare a tumorilor mamare invazive şi cu 29% depistarea tuturor cancerelor mamare.

Această tehnică de imagistică tridimensională aprobată de Agenţia americană pentru medicamente (FDA) în 2011 a condus şi la o reducere cu 15% a numărului de diagnostice eronate (pozitive şi negative), precizează autorii acestui studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) din 25 iunie.

Studiul, cel mai vast realizat până în prezent despre eficienţa acestei tehnici de depistare, a fost efectuat pe aproape o jumătate de milion de femei internate în 13 centre medicale din Statele Unite.

“Acest studiu confirmă ceea ce ştiam deja: mamografia 3D depistează mai multe cancere invazive şi le scuteşte pe femei de anxietate şi de costurile unor analize suplimentare pentru a confirma că era vorba de o alertă falsă”, a explicat Donna Plecha, medic la Case Medical Center din oraşul american Cleveland.

Noua metodă, care combină o mamografie digitală şi o imagistică prin tomosinteză, permite obţinerea unor imagini mult mai detaliate şi mai concentrate asupra celulelor mamare. Ele sunt utilizate pentru a produce serii de colaje cu grosimi de 1 milimetru ce pot fi vizualizate într-o reconstituire a sânului în 3D.

 

Sursă: doctorulzilei.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ