SE POATE! 10 căi simple să reduci riscul cancerului de sân

| 30 iul, 2014
Există deja numeroase studii care au făcut legătura între cancerul de sân și obiecte pe care le folosim în fiecare zi și nu ne dăm seama că ar putea crește riscul apariției cancerului de sân. Așadar îți propunem 10 căi ușoare ce pot reduce riscul dezvoltării acestei boli:

Scapă de kilogramele în plus

Nu degeaba dai peste tot de felurite diete care te ajută să slăbești rapid, eficient și așa mai departe. Ideea de bază este că kilogramele în plus sunt nocive, ca și unele produse alimentare consumate în masă, deși se știe despre ele că sunt dăunătoare. Așadar găsește dieta cea mai potrivită pentru tine și începe să slăbești cât mai repede, ca să fii sănătoasă. Oamenii de știință au descoperit că cele mai multe persoane care suferă de cancer (orice tip, inclusiv mamar) sunt supraponderale.

 

CITEȘTE ȘI: O cauză UIMITOARE a CANCERULUI LA SÂN

 

Renunță la fumat

Se pare că femeile care fumează prezintă un risc cu 24% mai crescut să facă în timp cancer de sân decât cele care sunt nefumătoare. Femeile care au fumat în trecut, dar au reușit să se lase, prezintă un risc mai crescut cu 13% de cancer mamar.

 

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE, femei! Ce riscaţi dacă beţi des BĂUTURI RĂCORITOARE

 

Atenție la consumul de soia

Deși poate înlocui destul de multe produse, soia nu este o alegere bună din punct de vedere al factorului de risc cancerigen. Soia conține estrogeni ce pot duce la apariția cancerului de sân, au descoperit specialiștii.

 

Carne și lactate organice

Dacă nu ai de unde să cumperi carne și lactate organice, provenite de la animale care nu au fost tratate cu hormoni, antibiotice și alte medicamente, mai bine renunți la ele complet. Hormonii rămân în carne și lactate și mai departe ajung în organismul tău și tot tu ai de suferit.

 

Limitează consumul de alcool

Potrivit cercetărilor, dacă bei mai mult de două pahare de băuturi alcoolice pe zi, riscul apariției cancerului mamar crește cu cel puțin 20%. Oamenii de știință le sfătuiesc pe femei să nu bea mai mult de o băutură alcoolică pe zi, pentru că alcoolul poate afecta nivelul estrogenului din corp.

CITEȘTE ȘI: INCREDIBIL! Există un INDICIU OBSERVABIL DE ORICINE, pentru a ști dacă vei face cancer de sân

 

Fără anti-perspirante?

Aluminiul este ingredientul activ din aproape toate anti-perspirantele de pe piață. Acesta imită comportamentul estrogenului în organism și poate dăuna ADN-ului. Ce-i drept, până în prezent nu au fost efectuate studii care să ateste o legătură directă între ingredientele anti-perspirantelor și cancerul de sân, însă în mod cert s-a descoperit că acestea pot afecta ADN-ul.

 

Atenție la produsele de înfrumusețare

Dacă folosești multe produse de înfrumusețare, atunci acordă mai multă atenție listelor de ingrediente atunci când le cumperi. Trebuie să eviți ftalații, parabenii, petrolul, formaldehida, colorantii sintetici, parfumul sintetic, glicol-propilena, spumantele. Cu cât ai mai multă grijă ce chimicale ajung în corpul tău, cu atât scazi riscul cancerului de sân.

 

Gata cu plasticul!

Obiectele din plastic conțin BPA (Bisphenol A), un compus sintetic care perturbă acțiunea hormonilor tăi și poate duce la apariția cancerului de sân. Folosește cât mai multe obiecte din sticlă ori aluminiu și fugi de plastic cât mai mult!

 

Un pic de mișcare

Orice tip de activitate fizică pe care o faci – chiar și o simplă plimbare pe jos – poate ajuta mult la reducerea riscului dezvoltării acestei boli cu până la 14%, în timp ce activitatea fizică regulată, viguroasă, poate reduce riscul cu 25%. Chit că alegi să te plimbi pe jos, să urci scările în loc să iei liftul sau să îți faci o nouă rutină de jogging, mișcarea este foarte importantă.

 

Antioxidanți

Nu există studii care să demonstreze că antioxidanții reduc direct riscul de cancer, însă știm sigur că aceștia îți apără corpul de radicalii liberi (elementele externe care dăunează c

 


Sursă: avantaje.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ