Cea mai mare locuinţă din pre-Cucuteni, descoperită în Suceava, ar putea fi vizitată de public

| 13 oct, 2014

Muzeul Bucovinei din Suceava va elabora o enciclopedie multilingvă Precucuteni - Cucuteni - Tripolie, sub egida celor trei ţări în care s-a găsit această civilizaţie străveche, România, Republica Moldova şi Ucraina, a declarat, luni, directorul instituţiei muzeale sucevene, arheologul Emil Constantin Ursu, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Emil Ursu, un asemenea proiect este unic în Europa şi foarte important atât pentru cercetători, cât şi pentru publicul larg, în condiţiile în care enciclopedia va cuprinde rezultatele cercetărilor specialiştilor din România, Ucraina, Republica Moldova, Germania, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

El a estimat costul acestui proiect, ce va avea circa 2.500 de pagini A4, la 150.000 de euro, urmând a se derula pe o perioadă de doi ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, care a inspectat luni şantierul de la Baia, a promis că administraţia judeţeană se va implica financiar în realizarea acestei enciclopedii, unică în mediul ştiinţific de profil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ