Cum poți cumpăra o casă în rate, fără dobânzi și comisioane

| 23 iun, 2014

Dacă dispuneți de un avans de 10.000 – 20.000 de euro, vă puteți muta în propria locuință, fără să mai treceți pe la bancă.

Și asta pentru că proprietarii sunt dispuși să-și vândă casele, apartamentele sau terenurile, în rate fără dobânzi sau comisioane, pe o perioadă de trei, cinci sau chiar zece ani, potrivit Yahoo News.

Sistemul îi avantajează mai ales pe cei care au venituri mici și nu pot obține un împrumut bancar.

De exemplu, în cazul unui apartament de 60.000 euro, după ce a plătit avansul de 10.000 de euro, clientul se poate muta, continuând să plătească rate fixe, fără dobândă sau alte comisioane, o perioadă de până la zece ani. Noul proprietar va plăti lunar o sumă de aproape 417 euro.

"Contractul este la fel cu unul clasic de vânzare-cumpărare. În el se trece numărul ratelor și valoarea avansului. Titlul de proprietate se poate dobândi de la început sau la finalul plătii ratelor, depinde de cum stabilesc părțile", a explicat Miruna Popescu, purtătorul de cuvânt al Uniunii Notarilor din România, citată de stirileprotv.ro. Mai multe...

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ