Peste 3.000 de soldaţi participă la cel mai mare exerciţiu militar NATO din România din ultimii ani

| 15 apr, 22:36

Peste 3.000 de soldaţi români, britanici, americani şi moldoveni participă la exercițiul militar. Aproape 500 de blindate au intrat în dispozitiv, la poligonul Smârdan din Galaţi.

Soldaţii şi 500 de transportoare blindate, tancuri şi camioane au ajuns azi-dimineaţă în poligonul Smârdan. Exerciţiul vrea să estimeze în primă instanţă testarea vitezei de reacţie a unităţilor militare din patru judeţe.

În câteva ore, militarii şi-au ridicat corturile, au aliniat tancurile şi au stabilit legăturile de comunicare cu unităţile răspândite în poligon şi cu ministerele de la Bucureşti, scrie Digi24.

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naționale: Este un exerciţiu foarte amplu, un exerciţiu de acest tip de alarmare nu a mai fost din 2009, din cauza resusrselor financiare.


Toţi soldaţii sosiţi astăzi în poligon vor mai rămâne până la finalul lunii, timp în care vor trece printr-o serie de exerciţii militare.

Tag-uri: Mircea Dusa, nato
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ