Cel mai mare MISTER al creştinismului ar putea fi elucidat

| 20 feb, 2014

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii crestine ar putea fi elucidat. "Chivotul Legii”, care adaposteste tablitele de lut cu Cele Zece Porunci, scrise chiar de mana lui Dumnezeu si primite de Moise pe muntele Sinai, ar putea fi vazut pentru prima data, dupa trei milenii.

Acesta ar fi un adevarat miracol, iar reprezentantii bisericii spun ca ar fi un argument de necontestat al faptului ca Dumnezeu exista, multe "suflete impietrite urmand sa fie convertite la credinta".

Biserica Ortodoxa din Etiopia sustine ca are Cufarul Sacru. Obiectul de cult ar fi adapostit in biserica "Sf. Maria” din Aksum.

Cufarul ar putea fi mutat din cauza lucrarilor de renovare la care va fi supusa biserica. Acest lucru va fi o sansa pentru crestini pentru a vedea Chivotul Legii.

Potrivit Bibliei, Chivotul Legii a fost tinut in Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de mai multe secole. Obiectul sacru a disparut dupa ce babilonienii au distrus Ierusalimul, in anul  586 i.Hr., insa Nu exista nicio mentiune despre distrugerea acestuia.

Tim Makins, un fotograf britanic, a descoperit biserica anul trecut in septembrie, in timpul unei calatorii prin Etiopia, scrie Daily Mail.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

32 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 feb, 2014
costa
Nu pot sa cred ca inca mai exista infantili care cred ca exista dumnezeu, buda, alah, eluhim,isus cristos,.....etc, (ar fi bine sa hotariti care din dumnezei e mai credibil)
08 mar, 2014
dorina
Dumnezeu există ,altfel nu am exista noi oamenii care suntem creaţi de El. Allah este tot numele lui Dumnezeu în religia musulmană.(Mahomed este întemeietorul religiei islamice,care a fost un om).Buddha a fost tot un om care a întemeiat budismul în India.Elohim este denumit la evrei Dumnezeu.Isus Christos este Fiul Lui Dumnezeu care a venit pe pământ pentru mântuirea oamenilor şi care a suferit moarte pe cruce ,ca să ne scape pe noi de povara păcatelor. Dumnezeu=Allah=Elohim Este un singur Dumnezeu,care dă sens existenţei noastre ,dacă El nu ar exista viaţa noastră nu ar avea o finalitate,am trăi,am muri şi am dispărea ,unde ? În neant?
20 feb, 2014
credo
nebunul zice -nu este Dumnezeu
De buna seama ca mare dreptate a avut ap. Pavel cand referitor la vremurile de pe urma scria de starea de pacat a omenirii ...s-au falit ca sunt intelepti si au innebunit ...de aceea Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei ,sa urmeze poftele inimii lor , asa ca isi necinstesc singuri trupul ,caci au schimbat in minciuna adevarullui Dumnezeusi au slujit si s-au inchinat fapturii ,omului . Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite ...Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire , de curvie , de viclenie , de lacomie de rautate , plini de pizma de ucidere de cearta de inselaciune de porniri rautacioase sant barfitori uratori de Dumnezeu , obraznici trufasi laudarosi neascultatori de parinti ,neinduplecati fara mila . si macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu , ca cei e fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte , totusi nu numai ca le fac, dar gasesc de buni pe cei ce le fac
21 feb, 2014
fanebabano
asa ,si cum se face ca cei mai cunoscatori in domeniu au facut cele mai oribile crime si razboaie ,poate le-au facut in deplina cunostinta de cauza stiind ca totul e o minciuna
20 feb, 2014
minerache
curind
cred ca va fi descoperita si prastia lui David dar si piatra cu care la lovit pe Goliat.Adevarul e sigur :mare-i gradina ta Doamne
20 feb, 2014
degetu'curios
Tăblițele scrise cu mâna de Dumnezeu, au fost distruse chiar de Moise când și-au făcut evreii vițel de aur să se închine la el, chiar la poalele Sinaiului. Tăblițele au fost rescrise de Moise pe alte pietre.
Chivotul că ar fi în Etiopia se zvonește de vreo 1500-2000 de ani, foarte probabil că așa și este, nu văd de ce ar minții etiopienii (și ceilalți care s-au întâlnit cu sicriul) .
Soldații care păzeau mormântul Domnului au văzut Învierea, și totuși au fost dispuși să nu creadă pentru o sumă frumușică, darăminte la 2000 de ani după - care doar aud!?
Cine nu vrea, nu crede , nici o problemă Hristos a spus ”cine VREA să-mi urmeze, să se lepede de sine (adică de propriile impresii ...și celelalte) ...”
20 feb, 2014
goagal
Poante bisericesti
,,Tablitele scrise cu mana de Dumnezeu,, sunt cele de pe teritoriul Romaniei, ele fiind datate ca cele mai vechi din lume.Aceste tablite dau apa la moara ortodocsilor care sustin ca ,,Dumnezeu s-a facut Om,,.O fi asa, n-o fi dar am ajuns in secolul XXI si apocalipsa inca n-a venit....
08 mar, 2014
dorina
Tăbliţele cu cele 10 porunci au fost rescrise tot de Dumnezeu :Exodul 34,28.
20 feb, 2014
grandpa
cel mai .......sasa si pe dincolo!hahahhaaa
am 70 de ani si astept cu convingerea ca o sa apuc sa vad omenirea convinsa de minciuna gigantica numita crestinism ,in special si religie in general! pun pariu pe viata mea , ca si aceast mister ce va fi descoperit, va fi un mare....."fisssssss" la fel ca toate celelalte de pana acum!!
20 feb, 2014
sassu
chivotul
Grandpa de acord cu tine.
20 feb, 2014
Ion
Religia
Religia nu a adus nimic bun omenirii. Religia este doar o alta masura (poate cea mai uriasa) pentru prostia umana.
20 feb, 2014
ady
Religia falsa.Citirea Bibliei ,studiul ei atent clarifica multe intrebari.Scepticismul nu foloseste la nimic.
20 feb, 2014
taff
pt grandpa
Cand ai deja 70 de ani trebuie sa te gandesti unde te vei duce dupa moarte. Straniu pariu vrei sa faci tataie. Mare pacat pentru ca-l vei pierde.
20 feb, 2014
o bunica
Exista DUMNEZEU, exista cu adevarat!!! Exista o judecata si ptr unii , viata eterna!
21 feb, 2014
alin
Ai îmbătrânit degeaba dacă după 70 de ani ai ajuns la concluzia asta. Dumnezeu se poate arată celor ca tine ca să vadă adevărul,dar vrea să Îl cunoaștem prin credință. Deși a lăsat spre adeverirea existenței Lui foarte multe minuni, (lumina sfântă de la Ierusalim, râul Iordan care isi întoarce cursul, serpii ce vin la icoana Maicii Domnului în ziua Adormirii Maicii Domnului, sfintele moaște,faptul că agheasma nu se strică ) si multe altele nu sunt de ajuns pentru unii, nici pe Dumnezeu dacă l-ar vedea nu ar crede , pentru că nu vor, ei nu sunt atei întru totul sunt doar ignoranți,nesocotind chipul lui Dumnezeu prezent in ei, fapt pentru care le respectăm deciziile cum de altfel si Dumnezeu respectă libertatea noastră,
21 feb, 2014
Mama ta
prostie
Da tatae, trebuie sa crezi in Dumnezeu, altfel nu o sa te salveze de la ce o sa iti faca daca nu o faci, din nemarginita lui bunatate. Ba voi sunteti seriosi? E penibil ca un om de 70 de ani isi foloseste creierul si voi nu. Da si tu tatae, la copii le spui ca nu e Mos Craciun? Normal ca nu, nu le strica fericirea, chiar daca e o minciuna. Pentru unii realitatea e prea dura, au nevoie de prieteni imaginari. Trist.
22 feb, 2014
ion paraschiv
am 70 de ani si astept cu convingere
Si domnule au trebuit sa treaca 70 de ani sa ajungi la oconcluzie la care trebuia sa ajungi acum 50 de ani. Pentru a vedea ca religia afacut mult rau omeniri ,nu i-ti trebuie prea multa minte,(in contrast cu cei care cred in asa ceva SI CARE NU AU PREA MULTA MINTE.
08 mar, 2014
dorina
Păcat că la vârsta de 70 de ani nu v-aţi convins de existenţa lui Dumnezeu,atunci care este după dumneavoastră sensul vieţii oamenilor, ce finalitate daţi dvs. existenţei noastre,credeţi că este doar un mare fîsss..? Atunci de ce ne-am mai născut dacă totul e un mare fîsss...? Şi cum o să vă convingeți, aşteptaţi ştirea la televizor ?Convingerea dvs. ar putea fi înţeleasă la vârsta adolescenţei când fiecare aveam lucruri neînţelese, dar la 70 de ani e trist. Dumnezeu ne-a creat, Dumnezeu ne scoală în fiecare dimineaţă,ne ajută când dăm de greu şi când noi spunem că am avut noroc,sau că s-a întâmplat o minune în viaţa noastră, ne dă pâinea cea de toate zilele chiar dacă noi uneori suntem delăsători ---şi noi în schimb ar trebui să respectăm cele 10 porunci scrise de însuşi Dumnezeu şi să credem că Isus Hristos a suferit moarte pe cruce pentru ștergerea păcatelor noastre şi a înviat așa cum o să învie toţi cei care cred şi care fac voia lui Dumnezeu,(toţi morţii de la începutul lumii până la a doua Venire a lui Isus Christos vor învia pentru o viaţă veşnică alături de Dumnezeu ).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ